Μεγαλοπρεπώς πανηγύρισε την εορτή του Αγίου Πνεύματος κατά το διήμερο Κυριακής 12- Δευτέρας 13 Ιουνίου 2022 ο περικαλλής Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Ληξουρίου.

Στο μέγα εσπερινό της εορτής μετείχαν οι ιερείς του Ληξουρίου, πρωτοπρεσβύτερος π. Χαραλάμπης Μαρκέτος, ο οποίος και εκήρυξε καταλλήλως, πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σωτήρας, πρεσβύτερος π. Νικόλαος Κανελλόπουλος και ο εφημέριος του Ναού, πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Φραγκισκάτος.

Από πολιτικούς το παρόν έδωσαν ο δημοτικός σύμβουλος Ληξουρίου κ. Διονύσιος Αραβαντινός και το μέλος του συμβουλίου της τοπικής κοινότητος Ληξουρίου κ. Έκτορας Αντωνάτος.

Στην Θεία Λειτουργία της πανηγύρεως προεξήρχε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ.Δημήτριος, συμπαραστατούμενος από τους ιεροδιακόνους του και τον εφημέριο του Ναού π. Ιωάννη Φραγκισκάτο.

Το παρόν έδωσαν ο βουλευτής Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ.Παναγής Καππάτος και ο δήμαρχος Ληξουρίου κ. Γεώργιος Κατσιβέλης καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βαγγέλης Συνοδινός-Βαλλιάνος.

Τους ύμνους όλων των ιερών ακολουθιών απέδωσε με κατάνυξη και καλλιτεχνία η υπό την διεύθυνση του κ. Νικολάου Βάλσαμου εκκλησιαστική χορωδία, απαρτιζομένη από τους εκ Ληξουρίου συνεργάτες του κ. Σπύρο Θεοτοκάτο, κ. Ανδρέα Γρηγορόπουλο, πρόεδρο της τοπικής κοινότητος Ληξουρίου, κ. Μπάμπη Μαρκαντωνάτο, κ. Δημήτρη Μοσχόπουλο, τον ιεροψάλτη του Ναού κ. Αντώνιο Έρτσο, καθώς και τους συνεργάτες του στην Χορωδία του Ι.Ν.Αγίου Γεωργίου Καρύκη Αθηνών κ.Νίκο Καραγκιαούρη, κ. Βασίλη Γιαννόπουλο και κ. Σπύρο Κοντό.

Η Παναγία Τριάς να σκέπει και να αγιάζει όλον τον κόσμον.

Το φωτορεπορτάζ είναι του Νίκου Καραγκιαούρη.

Πηγή: ekefalonis.gr

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: Αυτοί είναι οι πλειστηριασμοί που θα γίνουν το επόμενο διάστημα-Σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους, πάρκινγκ, γη (λίστα)
Επόμενο άρθροΑργοστόλι: Η ιστορική “Βλαχοπούλα” & η “dream team” της (pics)