Ρεπορτάζ Ανδρέας Αρβανιτάκης

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας οι μαθητές, οι αθλητές και οι πολιτιστικοί σύλλογοι του Αργοστολίου παρέλασαν στην οδό Ριζοσπαστών και την πλατεία Βαλλιάνου, κρατώντας την γαλανόλευκη σημαία μας τιμώντας την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού.


Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης και κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο Ηρώων στο Νάπιερ δόθηκε το έναυσμα για την έναρξη της μαθητικής παρέλασης.
Τον ρυθμό έδωσε η μπάντα του Αργοστολίου, ενώ η παρέλαση άνοιξε με το παράρτημα Αργοστολίου του Λυκείου Ελληνίδων. Ακολούθησαν τμήματα από τους αθλητικούς συλλόγους και των σχολείων, ενώ την παρέλαση έκλεισε τμήμα την Προσκόπων.
Φανερά συγκινημένοι, γονείς, παππούδες και συγγενείς χειροκρότησαν τα παιδιά τους.Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Χριστίνα Καλογήρου, ενώ το «παρών» έδωσαν ο βουλευτής του νομού, Παναγής Καππάτος, ο δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νικόλαος Βαλλιανάτος, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΙΝ, Αλέξανδρος Παρίσης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, κομμάτων, μαθητών και σπουδαστών, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων κ.ά.

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε με σύμμαχο τον καλό καιρό.

Ας ελπίσουμε από τούδε και στο εξής να έχουμε την δυνατότητα στις εθνικές μας επετείους να θαυμάζουμε τα παιδιά μας να παρελαύνουν ανεμίζοντας την πανέμορφη σημασία γαλανόλευκη σημαία.

Χρόνια πολλά Ελλάδα μας!

Πηγή: ekefalonia.gr
Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: Φωτιά στο Κανάλι στη Λειβαθώ
Επόμενο άρθροΧριστιάνα Καλογήρου: Πως είδε η Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την παρουσία της στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Κεφαλονιά (εικόνες)