Ρεπορτάζ Ανδρέας Αρβανιτάκης

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης του κοινού για τα αδέσποτα πραγματοποίησε η οργάνωση ΖΩοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων (ΖΩ.Ε.Σ.) στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου το απόγευμα της Κυριακής 8 Μαΐου.

Η οργάνωση βρίσκεται στο νησί κατόπιν προσκλήσεως του Δήμου Σάμης και επισκεπτόμενη το Αργοστόλι έστησε ένα πάγκο όπου πραγματοποίησε μπαζαρ τα έσοδα του οποίου θα υποστηρίξουν μεταξύ άλλων το καταφύγιο ζώων Ντόρις στην Κεφαλονιά. Τα παιδιά που παρευρέθησαν στην πλατεία είχαν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν και να συνομιλήσουν με τα μέλη της οργάνωσης για την σημασία της φροντίδας και της αγάπης προς τα αδέσποτα ζώα.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο ειδικός σύμβουλος δημάρχου Αργοστολίου για θέματα πολιτισμού Βίκτωρας Ρουχωτας, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του ΟΚΑΠ Μιχάλης Μοσχονάς, η Βάσω Λεβεντάκου από το Κόμμα για τα Ζώα και η εκπρόσωπος του Δήμου Σάμης Πέννυ Αντωνάτου.


Ακολούθησε ομιλία από την ιδρύτρια της οργάνωσης ΖΩ. Ε. Σ., εκπαιδεύτρια ζώων, συγγραφέας και εκπαιδευτικός Κατερίνα Παπαποστόλου. Η κα Παπαποστόλου μίλησε για το έργο της οργάνωσης, για το πόσο έχει αλλάξει προς το καλύτερο ο κόσμος σε ό,τι αφορά τη φροντίδα των ζώων. Εξήρε τη δράση του καταφυγίου ζώων Ντόρις στην Κεφαλονιά καλώντας όλους τους κατοίκους του νησιού μας στηρίξουν το εκπληκτικό του έργο.

Τέλος, τόνισε την σημασία που έχει να αποκτήσουν τα παιδιά συνείδηση της σημασίας της φροντίδας των αδέσποτων ζώων.
Στη συνέχεια κάλεσε στο βήμα την Μαρίνα Μασάδο από το Σύλλογο Ζωώφιλων Κεφαλονιά Ντόρις ARK η οποία με την σειρά της μίλησε για το πλούσιο φιλοζωικό της έργο, ευχαριστώντας όλους για την στήριξη στην προσπάθεια αυτή.

Τα μέλη της οργάνωσης θα επισκεφθούν αύριο το Ειδικό Σχολείο Αργοστολίου και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν επισκέψεις σε σχολεία και φορείς του Δήμου Σάμης.

 

Προηγούμενο άρθροΣε πλειστηριασμό το εργοστάσιο των «ελληνικών ZARA»
Επόμενο άρθροΚεφαλονιά: Συνάντηση 2 Προέδρων στο Αργοστόλι (εικόνα)