Κεφαλονιά-Ο υποκλοπέας ξαναχτυπά: Ξεκίνησε ο αγώνας, σε στυλ “τροχάδην” οι υποψήφιοι

Ο Λευτέρης Κρητικός θα είναι το μεγάλο όνομα στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ή κάποιος άλλος; Ο ίδιος είναι καραντόπιος, δικηγόρος από τους καλούς, μπορεί να κάνει τη διαφορά μαζι με την κα Γεωργία Καππάτου τοπογράφο μηχανικό.

Νέοι είναι, αρκεί να τρέξουν, να βγάζουν ειδήσεις, να κλείσουν συμφωνίες με μεγάλες οικογένειες, επιχερηματίες και παραγοντίσκους, να βρουν χρηματοδότες, να κάνουν συγκρούσεις με τους αντιπάλους τους, να καταθέσουν προτάσεις, να τάξουν και να χαιρετίσουν όλη την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Τι, πολλά είναι;

***

Ψάχνουν όμως να βρουν κι έναν τρίτο. Ο Δρακουλόγκωνας που τον είχαν για σίγουρο, μπας και πάρουν καμιά ψήφο απο τους συριζαίους, την έκανε με μικρά πηδηματάκια για να στηρίξει το Σπύρο Γαλιατσάτο, στη δική του προεκλογική εκστρατεία.
Ετσι είναι τα δυο κόμματα. Μπες και βγες. Δεν το λες κακό, δεν το λες και καλό.

Κανείς δεν κλείνει την πόρτα, όσο ελπίζει να πάρει κάτι από τον άλλον.

***

Στο ΣΥΡΙΖΑ τώρα, έχουμε ένα ενδιαφέρον δίδυμο. Από τη μια ο Νικόλας Φαραντούρης που πιστεύει ότι θα είναι πρώτος σε σταυρούς στο κόμμα του- το ίδιο πιστεύουν και οι μη συριζαίοι των νησιών μας εδώ που τα λέμε – και ο Σπύρος Γαλιατσάτος που εκτιμά, βασίμως κατά πολλούς στον ντόπιο ΣΥΡΙΖΑ, πως μπορεί να κόψει πρώτος το νήμα.

***

Ο Σπύρος θα μαζέψει τους κλασσικούς συριζαίους κι ο Φαραντούρης θα φέρει ακόμα και μερικές δεξιές οικογένειες που πίνουν νερό στο όνομα του.

Ο Σπύρος θα κάνει εκστρατεία στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ, κι ο Νικόλας στο δικό του.

***

Το όνομα πάντως στη μαρκίζα είναι “Νικόλας Φαραντούρης” κι ας γκρινιάζουν οι “σύντροφοι”. Έτσι κι αλλιώς αν κάποιος σου φέρνει ψήφους το “ράβεις” πολύ περισσότερο αν έρθουν τα …ραπτικά απο την Κουμουνδούρου….

 

***
Βλέπω στα κεφαλονίτικα σαιτ, να αυξάνεται επιτέλους η παρουσία του Ναπολέοντα Μαραβέγια. Τι ποιός είναι; Υποψήφιος της ΝΔ παρακαλώ, αν και δεν εχει ανακοινωθεί ακόμα. Μη βιάζεστε θα τον γνωρίσετε, μολις τελειώσει με τις εκδηλώσεις στην Αθήνα…

***
Στο νεοδημοκρατικό στρατόπεδο, όσο πλησιάζουν οι εκλογές , οι “άγριοι” του Νίκου Ανουσάκη που έλεγαν πως θα τιμωρήσουν τη ΝΔ και θα ψηφίσουν Φαραντούρη, τώρα το ξανασκέφτονται . Ο Γεράσιμος Παπαναστασάτος, της δημοτικής ομάδας του Ανουσάκη, δήλωσε σε ένα ραδιόφωνο πως θα ψηφίσει τον Μαραβέγια.

One point για τον καθηγητή.

***

Πάντως το αρχικο ερώτημα που έθεσα, ποιός θα είναι ο επόμενος βουλευτής μας, το ακούω παντού και ακόμα δεν έχει ασφαλή απάντηση. Ενας, μου θύμισε το μύθο του Αισώπου “ο λαγός και η χελώνα”. Ξέρετε ποιος νίκησε…

***
Έμαθα και το επιβεβαίωσα απο τις φωτογραφίες πως στην εκδήλωση της βασιλόπιτας του επιμελητηρίου, ο κόσμος στριμώχνονταν ως στις σκάλες. Τι σου κάνει ένα ταξίδι στη Βουδαπέστη χειμωνιάτικα…

***
Επίσης πληροφορήθηκα πως ορισμένοι από τους ομιλητές ήταν βραχνιασμένοι. Ακόμα και η φωνή του ψάλτη δίπλα στο σεβασμιότατο “σαλτάριζε”.….. Στριμωξίδι και βραχνάδες σημαίνει, τρέξτεεε στα φαρμακεία πριν τα πάρουν όλα …

***

Η κα Κράτσα ήταν καλεσμένη αλλά δεν έκανε την εμφάνιση της . Αντ αυτής ήρθε ενα σημείωμα με τις ευχές της. Την ευχαριστούμε είναι πολύ ευγενική. Γιατί δεν έστειλε το άβαταρ της;

***

Το καλύτερο “φλουρί” βασιλόπιτας έπεσε στον κουμπάρο του δημάρχου. Ποιον κουμπάρο; Μα εκείνον που δεν μπόρεσαν να διορίσουν γενικό διευθυντή στη ΔΕΥΑΚ οι Θ. Μιχαλάτος και ο Σ. Σπαθής λόγω αντίδρασης της αντιπολίτευσης..

Ετσι μόνοι τους έκοψαν την “πίτα” και του έδοσαν αύξηση δέκα χιλιάδες ευρώ για φέτος.

Τι ιδιαίτερο έχει αυτός αυτος ο κουμπάρος δεν γνωρίζω ούτε θέλω να μάθω. Μου αρκεί πως η κουμπαριά έχει την τιμή της .

***

Απο κουμπαριές πάμε καλά , απο έργα όχι. Περιφέρεια και δήμος λένε πως τώρα τα προγραμματιζουν. Τα προηγούμενα χρόνια απλά ….προσπαθούσαν να προγραμματίσουν.

Ισως γιατί τα μόνα έργα που υπήρξαν σε Ληξούρι και Πυλαρο δεν φέρνουν ψήφους. Είναι οι δύο περιοχές στις οποίες μέχρι στιγμής η ΝΔ φαίνεται πως δεν τα πηγαίνει καλά.

Το value for money δεν λειτουργεί στο νησί μας.

***

Πληροφορήθηκα πως η κα Βικτωρία Αλεξανδράτου θα είναι ξανά υποψήφια. Το δήλωσε η ίδια σε ραδιοφωνική εκπομπή. Εγώ τη θέλω, αλλά ο Μητσοτάκης το ξέρει;

 

Ο υποκλοπέας σας