Στα 82 καταγράφονται τα εν δυνάμει κρούσματα κορονοϊού σε παιδιά, δασκάλους και καθηγητές την πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων σε Κεφαλονιά και Ιθάκη, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Τα στοιχεία προέρχονται απο ανεπισημες πηγές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιος εκπαίδευσης και αφορούν σε όσους καταχώρησαν τα στοιχεία τους μέχρι σήμερα νωρίς το πρωί. Αυτό σημαίνει ότι πιθανώς είναι περισσότερα καθώς πολλοί σπεύδουν στα φαρμακεία από το πρωί για να επιβεβαιώνσουν τα εν λόγω κρούσματα.

Πάντως με στελέχη της Πολιτικής Προστασίας που μιλήσαμε δεν επιβεβαιώνουν τα ως άνω στοιχεία περιμένοντας τα επίσημα στοιχεία από τον έλεγχο που θα κάνει ο ΕΟΔΥ.

Τι θα πρέπει να κάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί που θα διαγνωστούν θετικοί

Αν ένας μαθητής διαγνωστεί θετικός στον COVID-19, τότε θα μπαίνει σε απομόνωση για 5 ημέρες τουλάχιστον. Η απομόνωση θα διακόπτεται μετά από 5 ημέρες (α) εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα, ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο – προεξάρχοντος του πυρετού – υποχωρούν, και (β) με αρνητικό σελφ τεστ. Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή υπάρχει θετικό σελφ (ή ράπιντ) τεστ, η απομόνωση θα παρατείνεται. Αν εκπαιδευτικός διαγνωστεί θετικός στον COVID-19, τότε θα μπαίνει σε απομόνωση για 5 ημέρες τουλάχιστον.

Η απομόνωση θα διακόπτεται μετά από 5 ημέρες (α) εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα, ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο – προεξάρχοντος του πυρετού – υποχωρούν, και (β) με αρνητικό σελφ τεστ για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς, και αρνητικό εργαστηριακό έλεγχο (ράπιντ ή PCR) για τους μη εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς. Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή υπάρχει θετικό σελφ ή ράπιντ τεστ, η απομόνωση θα παρατείνεται. Όταν εξέλθουν από την καραντίνα, οι εκπαιδευτικοί υποχρεούνται να χρησιμοποιούν μάσκα υψηλη?ς αναπνευστικη?ς προστασι?ας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.

Αυτά προβλέπονται από το υπουργείο Παιδείας για τις περιπτώσεις των μαθητών, δασκάλων και καθηγητών οι οποίοι θα ασθενήσουν το επόμενο διάστημα.

Η Συντακτική Ομάδα του ekefalonia

Πηγή: ekefalonia.gr

Προηγούμενο άρθροΤροφές και γεύματα για να απαλλαγείτε απο το λίπος της κοιλιάς
Επόμενο άρθροΤι σημαίνει όταν το self test δείχνει μια αχνή γραμμή