Ρεπορτάζ Δέσποινα Χαρώνη

Το βράδυ Σαββάτου, στη κεντρική πλατεία Αργοστολίου, η Φιλαρμονική του Δήμου Αργοστολίου «Διονύσιος Λαυράγκας» υπό την διεύθυνση του Βασίλη Περλικίδη, γέμισε την ατμόσφαιρα με μελωδίες από την Επανάσταση! Μαζί με το Λύκειο Ελληνίδων που μάγεψε του θεατές με τους παραδοσιακούς χορούς προκάλεσαν “σεισμό” στο Αργοστόλι.

Την ίδια στιγμή  έκθεση ζωγραφικής έλαβε χώρα στο δημοτικό θέατρο Αργοστολίου. Η καλλιτέχνης Μιμίκα Μηλάτου – Μιχαηλίδη παρουσίασε τις δημιουργίες τις με τίτλο «Πρόσωπα, Τοπία, Λουλούδια…». Την έκθεση μπορείτε να επισκεφθείτε μέχρι 29 Ιουλίου.

Στο επάνω μέρος της πλατείας, παρουσιάστηκε η έκθεση «Τα Ελληνάκια της Ελπίδας, ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές» όπου αποτελούνταν από εκατό κούκλες με ανδρικές και γυναικείες φορεσιές. Η έκθεση είναι δημιούργημα της Ελπίδας Βαρθολομάτου – Γεωργοπούλου. Θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένη από 1/8 έως 7/8 με 160 κούκλες στον προαύλιο χώρο στο Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Τραυλιάτα.

Ο Διονύσης Γασπαρινάτος και μέλη του Λυκείου Ελληνίδων συνόδεψαν, με το τραγούδι τους, την εκδήλωση.

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ:

O Δημήτρης Αντωνάτος

Η Μιμίκα Μηλάτου – Μιχαηλίδη

Ο Διονύσης Γασπαρινάτος

Έφορος Χορού Πατρούλα Βαρτελάτου

Έφορος Ιματιοθήκης Έθελ Κρητικού.

Πηγή: ekefalonia.gr

 

Προηγούμενο άρθροΆδωνις Γεωργιάδης: Λίγο το πρόστιμο των 5.000 ευρώ στα μαγαζιά, θα το ξανασκεφτώ- Ντροπή η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ
Επόμενο άρθροΤα γεωλογικά «μυστήρια» της Κεφαλονιάς: Υπόγεια νερά, σπηλαιβάραθρα και… η Μελισσάνη