Κεφαλονιά: Στην μπουγάδα η… παραλιακή του Λουρδά (εικόνα)

Η σκόνη σύννεφο τις τελευταίες μέρες από τα φορτηγά που περνούν στην παραλιακή, με αποτέλεσμα όσοι καθαρίζουν και βάφουν στην επιχείρησή τους για την προετοιμασία υποδοχής της καλοκαιρινής σεζόν να αγανακτούν.

Έτσι ο πρόεδρος αποφάσισε να δώσει λύση ο ίδιος με τον εξοπλισμό της πυροσβεστικής που έχει και έβαλε να πλύνει όλη την παραλιακή. Δεν ξέρω αν τα καταφέρει να πλυθεί όλη αυτή η έκταση, αρκεί όμως η προσπάθεια.

Πριν λίγες μέρες ήλθε η μπουλντόζα και “ξύρισε” το οδόστρωμα από την φερτή άμμο, αλλά έμεινε σε αρκετά σημεία μαζεμενη άμμο ανακατεμένη με σκουπίδια στην άκρη του δρόμου. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μαζεύτηκαν.

Καταλαβαίνω ότι η Αντιδήμαρχος Λειβαθούς κα Κρυσταλία Μιχαλάτου έχει πολλές υποχρεώσεις αυτό το διάστημα με την τουριστική σεζόν να πιέζει από τώρα για καθαρισμό και καλλωπισμό των παραλιών της Λειβαθούς αλλά θα δώσει τη δέουσα προσοχή παντού εγκαίρως.

Πάντως ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής στο χωριό Κώστας Γαλιατσάτος βοηθάει όσο μπορεί με προσωπική εργασία, είτε κόβοντας χόρτα στην άκρη του δρόμου είτε πλένοντας την παραλιακή.

Μερικές φράσεις που ταιριάζουν γάντι στην περίπτωση και που θα πρέπει να ακολουθούμε όλοι είναι: «συν Αθηνά και χείρα κίνει» είναι μια φράση από μύθο του Αισώπου και μεταφράζεται κατά λέξη ως εξής: «Προσευχήσου στην θεά Αθηνά, κούνα όμως και το χέρι σου» ή “Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για σένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου” είπε ο Τζων Κέννεντυ.

Λιβέριος Πετρίδης

πηγή: lourdas.gr