Σε μάχη με τον χρόνο έχει επιδωθεί το σύνολο των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας, με την βοήθεια τόσο ιδιωτών όσο και κλιμακίου του στρατού που επιχειρεί στην Άσσο. Στόχος δεν είναι άλλος από τον καθαρισμό των πληγέντων περιοχών από τις λάσπες και τα φερτά υλικά που έπνιξαν κυριολεκτικά σπίτια, επιχειρήσεις και υποδομές κυρίως στην Πύλαρο και στην Έρισο.

Στην Δημοτική μας Ενότητα είναι αλήθεια πως η κατάσταση είναι κάπως καλύτερη, με τα σοβαρότερα προβλήματα να εστιάζονται σε παραθαλάσσιες και παραρεμάτιες περιοχές της Σάμης και του Καραβομύλου και φυσικά στο οδικό δίκτυο που έχει υποστεί καταστροφές σε αρκετά του σημεία.

Το να επαναλάβουμε πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων, είναι μάλλον περιττό. Όπως επίσης περιττό είναι να επισημάνουμε την υποχρέωση της πολιτείας για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Κεφαλλονιάς, συμπεριλαμβανομένων των Πουλάτων που αυτή τη φορά στάθηκαν τυχερά. Άλλωστε οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει ότι φαινόμενα όπως ο πρόσφατος κυκλώνας, θα είναι συχνά. Επομένως απαιτείται σχεδιασμός και σοβαρή προετοιμασία, ώστε οι συνέπειες τους να είναι όσο το δυνατόν περιορισμένες.

Ασφαλώς και θα έχουμε ως κοινωνία την ευκαιρία να αξιολογήσουμε τα δεδομένα και να απαιτήσουμε από την τοπική αυτοδιοίκηση και την κεντρική εξουσία την υλοποίηση των αναγκαίων έργων. Όπως εξάλλου και να ελέγξουμε την συνέπεια των λόγων και των υποσχέσεων του προσωπικού, όλου του πολιτικού φάσματος, που τις τελευταίες ημέρες περιόδευσε στην Κεφαλλονιά.

Για την ώρα πάντως ο Δήμος μας προσπαθεί να βρει τον βηματισμό του και να επιστρέψει στην κανονικότητα με καθαρισμούς και αποψιλώσεις όπως αυτές που δημοσιεύουμε από το ρέμα του Λουτρού στην Σάμη και που ελπίζουμε να συνεχιστούν σε όλα τα επίμαχα σημεία της περιοχής μας.

Πηγή: poulatakefalonias.gr