Κεφαλονίτικες υποκλοπές: Χαμός !!! Μητσοτάκης -Τσίπρας στα “μαρμαρένια αλώνια” για την έδρα της Κεφαλονιάς

Βαρύτερη πολιτική αξία, από ότι της επιτρέπει, η μια έδρα που εκλέγει στη Βουλή, αποκτά η μονοεδρική περιφέρεια μας, σ αυτές τις εκλογές. Μετά τον Αλέξη Τσίπρα αναμένεται αύριο – καιρού επιτρέποντος- και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αν συμβεί, θα είναι η μόνη μονοεδρική που θα έχουν επισκεφτεί και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί.

Τι συμβαίνει; Υπάρχει κάποιο προσωπικό στοίχημα που δεν το ξέρουμε; Και μόνο η παρουσία τους – καλοδεχούμενη πάντα- για μια έδρα, δίνει έναν …δημοψηφισματικό χαρακτήρα στην εκλογή. Αν πρόκειται για στοίχημα, να ποντάρουμε και εμείς.

***

Η επίσκεψη του Μητσοτάκη, καθίσταται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες απο τους ανθρώπους μου στο Μαξίμου, ο κομματικός μηχανισμός είχε αποφασίσει να μην ασχοληθεί τώρα με τις μονοεδρικές, αλλά στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, τον Ιούνιο, Αν φτάσουμε εκεί.

Με τη λογική πως η αναμενόμενη άνοδος των ποσοστών της ΝΔ στο δρόμο για την αυτοδυναμία, θα κάνει πιο εύκολη τη δουλειά των υποψήφιων, να κερδίσουν τις έδρες, ακόμα και αν έχουν εκλεγεί αντίπαλοι τους.

***

Η “εμμονή” των δύο αρχηγών με την Κεφαλονιά και την Ιθάκη λέω εγώ τώρα, έχει να κάνει περισσότερο, με τα πρόσωπα των υποψηφίων παρά με την έδρα αυτή καθαυτή. Είναι γνωστές οι προτιμήσεις του κ Τσίπρα, όπως και του κ. Μητσοτάκη. Ας μην τις καταγράψω και έχω παράπονα από τους άλλους υποψήφιους.

***

Επειδή στην Κεφαλονιά, η ΝΔ έχει κάποια “προβληματάκια” ενότητας – καθώς έχουν καταγραφεί προσωπικές στρατηγικές – υπήρξε η σκέψη μιας σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό με όλα τα “γαλάζια” στελέχη. Σ αυτή την κλειστή σύσκεψη, μακριά από αδιάκριτα μάτια και αυτιά , θα μπορούσαν να ειπωθούν πολλά και να κλείσουν πληγές. Αλλα τελικά η σύσκεψη “μασάζ”, δεν μπήκε στο σφιχτό πρόγραμμα του πρωθυπουργού.

***

Ας αφήσουμε τον Μητσοτάκη να κάνει τα δικά του, αν ο καιρός του επιτρέψει, και ας πάμε στα δικά μας που είναι ακόμα πολύ μπερδεμένα.

***

Η εκλογή φαίνεται θα κριθεί μεταξύ Καππάτου και Φαραντούρη. Και λέω φαίνεται, γιατι δεν μπορούν να αποκλειστούν εκπλήξεις καθώς ανεβάζουν στροφές δυνατά ο Μαραβέγιας και με το δικό του τρόπο ο Γαλιατσάτος. Εχουμε ακόμα 18 μέρες για την κάλπη και όλα είναι ακόμα ανοιχτά.

Να σας πω και κάτι. Δεν δίνω και πολύ σημασία σε δημοσκοπήσεις που γίνονται σε μικρές περιφέρειες, όταν εκατό με διακόσια άτομα, μπορεί να γείρουν την πλάστιγγα.

***

Θα σας δώσω όμως μια εικόνα απο τις εκτιμήσεις που έχουν παράγοντες και των δυο κομμάτων για τις περιοχές και τα χωριά που πάνε καλύτερα.

Η ΝΔ λένε, πως κρατάει το Αργοστόλι και πάει καλά σε Λειβαθώ, περιοχή Ελειού -Πρόννων, Ομαλά, Ιθάκη και έχει ισορροπήσει την κατάσταση στη βόρεια Κεφαλονιά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του δείχνει να καταγράφει ισχυρή παρουσία στην περιοχή της Σάμης, στο Ληξούρι και στα χωριά της Παλικής ενω αξιοσημείωτη είναι η διείσδυση του στο Αργοστόλι – λόγω Γαλιατσάτου- χωρίς όμως να ανατρέπει εκεί τη σειρά των κομμάτων.

Ωστόσο οι διαφορές σε πολλές περιοχές, είναι μικρές, που σημαίνει πως το πολιτικό σκηνικό παραμένει ιδιαίτερα ρευστό και πως οι υποψήφιοι, πρέπει να …ιδρώσουν τη φανέλα.

***

Γι αυτό και παίρνουν τις βαλίτσες τους για την Αθήνα, να βρουν τους ετεροδημότες. Ο Μαραβέγιας είχε ήδη μια μεγάλη συγκέντρωση στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, ο Φαραντούρης έχει μπεί από πολύ νωρίς στο παιχνίδι των ετεροδημοτών. Ο Γαλιατσάτος σήμερα μιλά στο Ξενοδοχείο “Ηλέκτρα” στην οδό Μητροπόλεως και θα ακολουθήσει ο Καππάτος που θα μιλησει την επόμενη βδομάδα σε χώρο που θα ανακοινωθεί.

Η επιχείρηση -ετεροδημότες, όμως πέρα από μια συγκέντρωση χρειάζεται και χρήμα για τα εισιτήρια. Μην το ξεχνάμε αυτό. Και δεν βλέπω πολλούς από τους υποψήφιους να βάζουν το χέρι στη τσέπη.

***

Το πάλαι ποτέ “κοκκινοπράσινο” Ληξούρι, που είναι τώρα το “κάστρο” του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να διεμβολίσει η ΝΔ και να κλείσει την ψαλίδα .

Ο Παν. Καππάτος τις τελευταίες μέρες, τις περνά στο Ληξούρι, το οποίο αναμένεται να επισκεφθεί και ο πρωθυπουργός. Και φαίνεται πως κάνει δουλειά..

Η είδηση είναι, πως ενεργοποιήθηκαν “γαλάζια” στελέχη που βρίσκονταν σε …πολιτική αγρανάπαυση. Ένας από αυτούς, ο Βαγγέλης Λουκέρης, το βαρύ πυροβολικό της ΝΔ στην περιοχή, ανέλαβε να φέρει το κόμμα του στα ίσια του, στην Παλική. Οι μέρες λίγες και το έργο δύσκολο, Βαγγέλη.

***

Ελα, σιγά -σιγά τον “φάγαμε τον γάιδαρο”, η ουρά του μένει. Αν σκεφτεί κανείς, ότι εδώ και τέσσερις μηνες βρισκόμαστε σε προεκλογικό κλίμα, τι είναι 18 μέρες ακόμα ως την κάλπη; Οι πιο ενδιαφερουσες βεβαίως και οι πιο κρίσιμες, στις οποίες δεν δικαιολογούνται λάθη, γιατί δεν υπάρχει ο χρόνος να διορθωθούν.

***

Περιμένουμε τέλος εβδομάδας, το νέο κύμα δημοσκοπήσεων που θα καταγράψει την εικόνα, μετά τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη, για να δούμε ποιός θα εισπράξει τους οπαδούς του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντως δεν έστειλε καν υπόμνημα εναντίον του κόμματος Κασιδιάρη στον Άρειο Πάγο και ο Βαρουφάκης δήλωσε πως δεν πρέπει να αποκλειστεί γιατι, θα “ακρωτηριαστεί” η Δημοκρατία !!!

***

Δεν κατάλαβε ή δεν θέλει να καταλάβει, πως δεν αποκλείστηκαν επειδή είναι νεοφασίστες, αλλά επειδή καταδικάστηκαν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Η αριστερά ετσι κι αλλιώς “ψαρεύει” παντού, με βάση το δόγμα της “οι ψήφοι δεν έχουν χρώμα”. Οι ίδιοι το είπαν.

 

Ο υποκλοπέας σας, που δεν πάσχει από αχρωματοψία.

πηγή: ekefalonia.gr