Κεφαλονίτικες υποκλοπές: Γαλιατσάτος “τρώει” Φαραντούρη; -Το απρόσμενο “δώρο” στον Ναπ. Μαραβέγια

Αφού οι πολιτευτές μας, άφησαν πίσω τους την περίοδο πένθους, θα ασχοληθώ λίγο μαζί τους. Ξέρουν, ελπίζω πως το πολιτικό σκηνικό, μετά τη τραγωδία στα Τέμπη δεν είναι πια το ίδιο, ούτε για τα κόμματα, ούτε για τους ίδιους.

Στην Κεφαλονιά, π.χ. δημοσκοπήσεις, προ Τεμπών, έδειχναν τη ΝΔ να προηγείται κατά μερικές μονάδες (κοντά στη διαφορά του 2019) απο τον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα εκτιμάται πως αναλογικά με την πτώση ποσοστών της πανελλαδικά, θα είναι ίσα βάρκα ίσα νερά…
——-

Δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να ανακάμψει. Άλλωστε τα focus group, που κάνει το Μ. Μαξίμου, δείχνουν πως η διαφορά, αργά-αργά μαζεύεται. Πόσο θα μαζευτεί κανείς δεν γνωρίζει, γι αυτό τις αποφάσεις του, για τις εκλογες, θα τις πάρει ο πρωθυπουργός μεγαλοβδομάδα. Να κατακάτσει το συναίσθημα.

——-
Παρόλα αυτά το παιχνίδι στα νησιά μας, ξαναρχίζει με τους ίδιους πρωταγωνιστές τον Παναγή Καππάτο και τον Νικόλα Φαραντούρη.

Μαθαίνω όμως πως στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο πιο ντόπιος, ο Σπύρος Γαλιατσάτος, αθόρυβα σε σχέση με τον “θορυβώδη” συνυποψήφιο του, κάνει δουλειά με σοβαρότητα, έχοντας χρόνια τώρα χτίσει ένα προφίλ πολύ διαφορετικό από εκείνο του Φαραντούρη και μια πιστή εκλογική βάση την οποία κρατά σε εγρήγορση.


——–
Τι σημαίνει αυτό; Κεφαλονίτες είστε τα πιάνετε με την πρώτη, αλλά θα σας δώσω ένα παράδειγμα.

Θυμάστε την περίπτωση Μπακογιάννη -Σαμαρά που διεκδικούσαν την ηγεσία της ΝΔ; Η Μπακογιάννη ήταν το φανερό και ισχυρό φαβορί, ο Σαμαράς πήρε την πρωτιά.

Πάντως όποιος και να είναι πρώτος, Σπύρος και Νίκος κάνουν ένα δυνατό δίδυμο.

————–

Είδα τη φωτογραφία του Νικόλα Φαραντούρη, απο τη προεκλογική σύσκεψη που έγινε για την εγκατάλειψη του Αίνου. Πολύ σωστή η κίνηση από τον Νίκο.

Στη φωτογραφία όμως, φαίνεται για πρώτη φορά ιδιαίτερα θλιμμένος, σχεδόν κλαμένος. Δεν κατάλαβα για τα Τέμπη ήταν η κατήφεια ή για την κατάντια του Αίνου; Γιατί δεν γράφουν μια επεξηγηματική λεζάντα κατω απο κάθε φωτογραφία που στέλνουν;

——–

Εχω μπερδευτεί. Ποιοι θρηνούν περισσότερο οι υπουργοί που έβαλαν, υποκριτικά τα κλάματα στο υπουργικό συμβούλιο ή οι αντικυβερνητικοί καλλιτέχνες που έβαλαν τα γέλια στο Σύνταγμα; Μόνο τραλαλά τραλαρό δεν τραγούδησαν, έβγαλαν και σέλφι χωρίς ενσυναίσθηση, χαμογελαστοί για να θυμούνται τη στιγμή.

——
Πήγαν στη διαδήλωση σαν να πήγαιναν για πικ-νικ. Πάλι καλά που δεν είχαν καλαθάκι με γαλλικά τυριά, κόκκινο κρασί και καρώ τραπεζομάντιλο.

——-
Το οτι κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους που “η στραβή” έκατσε στον Μητσοτάκη είναι γεγονός. Αλλά δεν το κάνουν και δημοσίως, οπως οι ηθοποιοί μας, που “ποιούν ήθος”. Σαμπάνιες; Οχι δεν άνοιξαν, άλλωστε τα ποσοστά δεν το επιτρέπουν.
———
Κλείνω την παρένθεση με τους καλλιτέχνες και επανέρχομαι στα δικά μας. Ο Παναγής που λέτε, δεν έχει πρόβλημα σχολιασμού φωτογραφιών γιατί σπανίως βγάζει. Βγάζει ανακοινώσεις γιά πόσα εκατομμύρα έφερε στο νησί, πόσα έχει κλεισει για να έρθουν. Θα μου πείτε εσείς οι νεοδημοκράτες, πως αυτή είναι η δουλειά του και αυτή κάνει καλά.

Αλλά ερωτώ, ποιος κέρδισε μένοντας στο γραφείο του εκλογές; Ουδείς.
——-
Θα τον ψηφίσετε αν δεν σας χαμογελάει, αν δεν σας παίρνει τηλέφωνο, αν δεν σας λέει όμορφα λόγια, αν δεν σας χαιρετάει κι αν δεν σας υποσχεθεί διορισμούς και έργα; όχι βέβαια. Ολοι θέλουμε εναν “βουλευτή Καλοχαιρέτα”, έστω κι αν δεν τον πιστεύουμε.
———
Με ξαφνιάζει ο Ναπολεόντας Μαραβέγιας, που αφ ότου άρχισε να τρέχει, δεν σταματά. Εχει γυρίσει σχεδόν όλη την Κεφαλονιά, συνομιλεί με τους πολίτες, καταγράφει προβλήματα και αιτήματα. Του έτυχε και ενα απρόσμενο “δώρο”. Ο χρόνος που δεν είχε. Κέρδισε τουλάχιστον ενάμιση μήνα προεκλογικου αγώνα. Το αρνητικό του Ναπολέοντα, είναι πως δεν μπορεί να φέρει ψήφους στη ΝΔ απο την light κεντροαριστερά…


———-
Θέλω να σταθώ λιγο στο ΠΑΣΟΚ. Στα νησιά μας η ομάδα των Λευτέρη Κρητικού, Γεωργίας Καππάτου και Σταύρου Τουλάτου γεμίζει τις αίθουσες όπου μιλάει. Μαθαίνω επι πλέον, πως σ αυτές τις συγκεντρώσεις παραβρίσκονται αρκετοί που είχαν πάει για “διακοπές” στο ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια και επανήλθαν. Τι συμβαίνει;


—-
Η αυτοδυναμία μετά την τραγωδία γίνεται “όνειρο θερινής νυχτός”, ο Ανδρουλάκης τάχθηκε προχθές ανοιχτά, υπερ των μετεκλογικών συνεργασιών.

Μέχρι στιγμής οι δημοσκοπησεις δείχνουν πως χωρίς το πρώτο κόμμα συνεργασία δεν γίνεται, γιατι δεν βγαίνουν τα κουκιά. Αν δεν είστε καλοί στους υπολογισμούς ρωτείστε και το …λογιστή σας.

Οπως και να εχει το ΠΑΣΟΚ μπαίνει με άλλον αέρα στο β΄ μέρος της προεκλογικής περιόδου, με προοπτική να αποκτήσει ξανά κυβερνητικό ρόλο!

Ο υποκλοπέας σας…