Kεφαλονίτικες υποκλοπές… Της …βασιλόπιτας, η παράδοση και της ψηφοθηρίας

“Του κοπή τη πίτα” γίνεται στην Ελλάδα. Στην Κεφαλονιά δεν τους προλαβαίνουμε. Δήμοι, κόμματα, επιμελητήρια, σύλλογοι κάθε λογής, ακόμα και ο σεβασμιώτατος στη Μητρόπολη, όλοι με ένα μαχαίρι κόβουν και μοιράζουν..

Η ΝΔ; Ααα περιμένει να φλεβίσει πρώτα…
******
Οι περισσότεροι παίρνουν κιλά και κάποιοι ψήφους …
Μην ξανοίγεστε έρχεται και το καρναβάλι…
******
Έχουν τόσο “μπουκώσει” απο τις βασιλόπιτες, που για να μαζέψει κόσμο, ο Σπαθής του Επιμελητηρίου βάζει στο φλουρί, τριήμερο ταξίδι στη Βουδαπέστη. Επιτέλους να ανεβαίνουν τα στάνταρς στις πίτες…


******
Ο ΣΥΡΙΖΑ ενωτικά, απο οτι βλέπω στις φωτογραφίες, την έβγαλε στου “Κούτουπα” με χορούς, τραγούδια και γουρουνοπούλα, αφού πρώτα ξενάγησε τον επίσημο κομματικό καλεσμένο του σε στάνες και τυροκομιά λόγω αρμοδιότητας του. Ούτε Ρούμελη να είμαστε.
******
“Μαχαίρια” δεν βγήκαν στο δείπνο, τα έκρυψαν προσεκτικά κάτω από τις … χαρτοπετσέτες τους, ώσπου να τελειώσει η βραδιά.

Το μόνο που βγήκε ήταν το μαχαίρι για την βασιλόπιτα.
Το φαγητό ήταν τέλειο , δεν δοκίμασα, ετσι μου είπαν. Τους συριζαίους όμως τους παραδέχομαι δείχνουν χαρακτήρα. Ομαδικά και “ρεφενέ” στον “Κούτουπα”, κατά ζεύγη και με κάρτα στο “Μπελγκράνο”.


******
Να και μια φωτογραφία με ενδιαφέρον. Αυτοι οι τρεις, οπως φαίνεται, θα βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ . Από αριστερά -προσοχή τονίζω το αριστερά- : Γαλιατσάτος Σπύρος, Φαραντούρης Νικόλας, Πολλάτου Διονυσία.

Αντε καλή επιτυχία και στους τρεις. Γίνεται;


******
Το “όλον” ΠΑΣΟΚ βρέθηκε επίσης στην κοπή της πίτας του, μαζι με τον γραμματέα του κόμματος που έφεραν απο τη Χ. Τρικούπη. Τουλάχιστον αυτός γλύτωσε ξενάγηση στα γίδια και τα πρόβατα του νησιού μας.

Όχι πως δεν ειναι χαριτωμένα και μάλιστα επιδοτούμενα…


******
Μπορεί πανελλαδικά το κόμμα να “σκοντάφτει” εδώ και εκεί αλλά κρατάει στην Κεφαλονιά και ας μην έχει ακόμα ούτε εναν υποψήφιο για να ανακοινώσει.

Τι θα γίνει με σας ρε παιδιά, θα τελειώσουν οι εκλογές ώσπου να αποφασίσετε…
******
Φωτογραφήθηκε χαμογελαστός με την κα Γκάγκα, ο Παναγής Καππάτος και υποψιάστηκα πως “μύρισε” ψήφους η συνάντησης.
“Τω όντι” , που λένε και στο νησί μας .
Αποφασίστηκε να έρθουν τέσσερις γιατροί στο Νοσοκομείο μας και θα δοθούν 7 εκατομμύρια για την κτιριακή αναβάθμισή του. Εδώ και χρόνια το κράτος ήταν άφαντο και μόνο ο “Οσιος Λουκάς ο ιατρός” – βοήθεια μας- έβαζε το χέρι του. Που και που και κανένας περαστικός δωρητής.


******
Έμαθα επίσης πως σύντομα (το σύντομα είναι πριν τις εκλογές) θα λειτουργήσει και μονάδα ΜΑΦ (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας).

Θυμάστε την υποσχέθηκε ο Μητσοτάκης, όταν μας επισκέφτηκε το καλοκαίρι.


******
‘Ολα αυτά και όσα ακόμα θα συμβούν μεχρι τις κάλπες, με οδηγούν σε δυο βασικά συμπεράσματα.

Πρώτο, οτι ένα απο τα λάθη της Δημοκρατίας μας, είναι πως δεν γίνονται κάθε χρόνο εκλογές. Πιστεύω να συμφωνείτε για τα οφέλη μιας τέτοιας αλλαγής.

Δεύτερο και ήσσονος σημασίας, η κυβέρνηση τα δίνει όλα για να κερδίσει την έδρα στην Κεφαλονιά, απο τα “πολυτάλαντα” χέρια του κ.Φαραντούρη και να τον αφήσει με το …πιάνο του, καλοκαιριάτικα.

******
Τα μαντάτα απο την Κέρκυρα δεν ειναι καλά. Η περιφερειάρχης μας, “ξέχασε” μερικές προγραμματισμένες τουριστικές εκθέσεις, στις οποίες θα έπρεπε είμαστε εκει ως περιφέρεια, για να διαφημιστούν τα νησιά μας. Γι αυτό φώναζαν οι ξενοδόχοι , φώναζε κι ο Θόδωρος της ΑΝΑΣΑ.

Βερολίνο, Μιλάνο και Ουτρέχτη δεν θα σας …ξαναδώ.