Κεφαλονίτης στους κορυφαίους εφοπλιστές – Τον είδαμε στα Lloyd’s Awards 2018

Ένας Κεφαλονίτης εφοπλιστής συμπεριλήφθηκε στην εκδήλωση της Lloyd’s List-Greek Shipping Awards» 2018, καθώς αποτελεί ένας από τους πρωταγωνιστές της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Αναφερόμαστε στον Γιώργο Αλεξανδράτο, ο οποίος γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα αλλά κατάγεται από την Κεφαλλονιά και συγκεκριμένα από το Ληξούρι. Είναι υιός του αείμνηστου, Σπύρου Αλεξανδράτου.

Φοίτησε στη Σχολή Μωραΐτη και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Πλύμουθ και το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ. Είναι Director της Apollonia Lines SA, η οποία ιδρύθηκε το 1974 από τον πατέρα του Σπύρο που δυστυχώς απεβίωσε τον Σεπτέμβριο του 2004. 

Πρόσφατα εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και εξακολουθεί να είναι Πρόεδρος του Hellenic Hull Mutual, ενώ επίσης από τον Φεβρουάριο του 2012 είναι και Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων και από τον Ιούνιο του 216 Αντιπρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου. Παρεμπιπτόντως, είναι ένθερμος φίλαθλος του Ολυμπιακού.

Η εφοπλιστική οικογένεια Αλεξανδράτου, μετά από αρκετά χρόνια αποχής από την αγορά λόγω της κρίσης, επέστρεψε στο χώρο της ναυτιλίας, μέσω του επενδυτικού fund κλειστού τύπου Bluewater Maritime και με στόχο την αγορά ξηρού φορτίου. Στο fund ο Γιώργος Αλεξανδράτος και η αδελφή του Κατερίνα έχουν ποσοστό 30%.

Αναδημοσίευση από www.kefaloniatimes.gr