Έγινε αναφορά στην Βουλή από τον Πρωθυπουργό για τον καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας του Καθηγητή Κίμωνα Δρακόπουλου.

Διαβάζω :

«Αν δεν ήταν ο Δρακόπουλος θα είχαμε 1000 κρούσματα την ημέρα».

Με υπερηφάνεια και συγκίνηση σημειώνω ότι αναφέρονται στον Κεφαλλονίτη  Κίμωνα  Δρακόπουλο.

Ένα παιδί  και από την Σκάλα.

Τον «μικρό» τότε.

Μεγάλο και σπουδαίο τώρα.

Κίμωνα.

Πηγή: kefalonitis-onos.blogspot.com

Κίμων Δρακόπουλος: Ποιος είναι ο Έλληνας επιστήμονας που εγκωμίασε ο Μητσοτάκης στη Βουλή

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή στη προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τις συνέπειες της πανδημίας του νέου κορονοϊού, κατά την τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών, έπλεξε το εγκώμιο του Έλληνα επιστήμονα, Κίμωνα Δρακόπουλου.

Για όσους γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις στον στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης στη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού, η αναφορά στο πρόσωπο του Κίμωνα Δρακόπουλου δεν προκαλεί έκπληξη. Και αυτό γιατί το όνομά του δεν λείπει σχεδόν ποτέ από τις τακτικές συσκέψεις που γίνονται παρουσία του πρωθυπουργού, για το κορονοϊό.

Ο αλγόριθμος βάσει του οποίου κατανέμονται τα τεστ ανίχνευσης κορονοϊού

Ο Κίμων Δρακόπουλος είναι Επίκουρος καθηγητής στην Επιστήμη των Δεδομένων στη Σχολή Marshall του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας και μέλος της ομάδας των επιστημόνων, που δημιούργησε τον αλγόριθμο βάσει του οποίου κατανέμονται τα τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, ανάλογα με την προέλευση των επισκεπτών της χώρας.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει επαινέσει ξανά τον νεαρό επιστήμονα τον οποίο είχε αναφέρει στον χαιρετισμό του στην Πανομογενειακή τηλεδιάσκεψη Ελλήνων Ομογενών Ιατρών με θέμα “Εξάλειψη του COVID-19”, δίνοντάς τον ως παράδειγμα προς μίμηση στην αναφορά του “στη δύναμη και την ικανότητα του Έλληνα που προκόβει όπου κι αν βρεθεί και που προσφέρει στην επιστήμη και στην πατρίδα μας”.

Ο αλγόριθμος που δημιούργησε η ομάδα επιστημόνων στην οποία συμμετέχει ο Κίμων Δρακόπουλος, βοηθά στο να είναι απόλυτα στοχευμένοι οι έλεγχοι που γίνονται για κορονοϊό στους επισκέπτες της χώρας, καθώς βασίζεται σε ένα μοντέλο που αξιολογεί κριτήρια όπως η ηλικία, η χώρα , αλλά και η περιφέρεια προέλευσης του ταξιδιώτη, καθώς και τα ταξίδια που προγραμμάτισε πρόσφατα. Με αυτόν τον τρόπο εντοπίζονται περισσότερα κρούσματα και καλύτερες εκτιμήσεις.

Έχει χάσει συγγενή στο Μάτι

Ο νεαρός επιστήμονας γνωστοποίησε μέσω δημοσίευσής του στο booksjournal ότι έχασε συγγενή του στην φωτιά στο Μάτι, στην τραγωδία με τους 102 νεκρούς που συγκλόνισε το πανελλήνιο.Όπως γνωστοποιεί ο ίδιος, έχασε τον πεθερό του στη φωτιά, αναφέροντας στην συγκλονιστική περιγραφή του πως ενημερώθηκε για το χαμό του συγγενικού του προσώπου τα εξής:

“Η τελευταία ευτυχισμένη στιγμή που μπορώ να θυμηθώ. Στις 6:15 λάβαμε τα νέα ότι ο πεθερός μου ήταν αγνοούμενος. Την τελευταία φορά που κάποιος μίλησε μαζί του ετοιμαζόταν να αφήσει το σπίτι του για να δραπετεύσει από τη φωτιά. Αυτό συνέβη δύο μέρες μετά τον γάμο μου, την ευτυχέστερη στιγμή της ζωής μου… Και όλα αυτά διότι δεν υπήρξε επικοινωνία, προειδοποίηση, οδηγίες ώστε να μην κατευθυνθεί στη φωτιά που έκαψε την ευτυχία μου, τα κίνητρα και τον δεσμό μου με τη χώρα μου”.

Πηγή: https://www.thetoc.gr/