Κίνδυνος να χαθούν δεκάδες χιλιάδες ευρώ από την ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής στην δημοπράτηση των παραλιών

Ορατός ο κίνδυνος να χαθούν δεκάδες χιλιάδες ευρώ, εξαιτίας της ολιγωρίας της Δημοτικής Αρχής από την δημοπράτηση των παραλιών.

Η Δημοτική Αρχή με αίτημά της προς το Υπουργείο Οικονομικών παραδέχεται ότι δεν προλαβαίνει να δημοπρατήσει , έως τις 31.3 και ζητάει 10ήμερη παράταση όσον αφορά την δημοπράτηση των παραλιών. Μάλιστα, ο Δήμαρχος ζητάει την συγκεκριμένη παράταση και επικαλείται τις κακές καιρικές συνθήκες (!), που δεν επέτρεψαν στην ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Εδώ βέβαια μπαίνει το εξής δεδομένο.

Αν δεν καταφέρει να τις δημοπρατήσει ο Δήμος Κεφαλονιάς τις παραλίες, τότε αρμόδιο να το πράξει είναι το Υπουργείο Οικονομικών, μόνο που έτσι οι… απώλειες για τον δήμο θα είναι τεράστιες και σε χιλιάδες ευρώ καθώς το ποσοστό εσόδων εκμετάλλευσης θα αλλάξει από το 70-30% υπέρ του Δήμου, σε 50-50%.

Συν τοις άλλοις, η Κτηματική υπηρεσία με τρία άτομα προσωπικό και δεδομένη υποστελέχωση, δυσκολεύεται να πραγματοποιήσει τις δημοπρασίες.

Ως εκ τούτου, υπάρχει ορατός ο κίνδυνος να μειωθούν τα έσοδα του δήμου, ενώ θα «πληγούν» και οι ιδιώτες που ήλπιζαν να εκμεταλλευτούν τις παραλίες νωρίς στην εφετινή τουριστική σεζόν.

Παρακάτω το αίτημα του Δήμου Κεφαλονιάς προς το Υπουργείο Οικονομικών

Πηγή: www.inkefalonia.gr