Σύγχυση και προβληματισμός επικρατεί στους κατοίκους του νησιού μας για το αν τελικά θα δοθεί παράταση στις δηλώσεις για το Κτηματολόγιο.

Και ενώ λήγει η προθεσμία κατάθεσης δηλώσεως στην Κεφαλονιά στις αρχές της επόμενης βδομάδας το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έδωσε παρατάσεις σε πολλές περιοχές ανά την Ελλάδα χωρίς να συμπεριλαμβάνει την Κεφαλονιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekefalonia το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει ζητήσει παράταση και για την Κεφαλονιά όμως στη σχετική λίστα που εξέδωσε χθες Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019, το αρμόδιο υπουργείο υπήρχε μόνο η Λευκάδα. Μάλιστα, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ο τοπικός βουλευτής του γειτονικού νομού κ. Θανάσης Καββαδάς είχε εγκαίρως στείλει σχετικό αίτημα τόσο στο υπουργείο Περιβάλλοντος όσο και στην αρμόδια αρχή του Κτηματολογίου.

Μήπως οι τοπικές αρχές θα πρέπει να σπεύσουν να δώσουν άμεσα λύση στο συγκεκριμένο θέμα γιατί σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ μόνο το 40% των δηλώσεων έχει καταγραφεί στο Κτηματολόγιο για την Κεφαλονιά;

Αναδημοσίευση από www.ekefalonia.gr