Πολίτες ενός … κατώτερου Αργοστολιού οι κάτοικοι

Οι Λαϊκές κατοικίες Αργοστολίου, ένας οικισμός με ιδανικό ρυμοτομικό σχέδιο, με μεγάλο εύρος δρόμων και πλατείες, βιώνει εδώ και αρκετά χρόνια την απόλυτη υποβάθμιση και εγκατάλειψη.

Το inkefalonia.gr συνομιλώντας με κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι εξέφρασαν με σαφήνεια τα παράπονά τους και μας παραθέτουν τα φλέγοντα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Χρειάζεται να παρθούν άμεσα μέτρα για την καθαριότητα, την αποψίλωση, το κλάδεμα των δέντρων, τη συντήρηση των δρόμων και των πλατωμάτων.

Χρειάζεται να λυθεί το ζήτημα του ηλεκτροφωτισμού με καινούριες και επιπρόσθετες λάμπες, να παρθούν μέτρα ασφαλείας σε μια περιοχή με τόσους κατοίκους.

Χρειάζεται να παρθούν μέτρα για την καθαριότητα και τις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στην περιοχή με σημεία που έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, με κίνδυνο την ασφάλεια των κατοίκων.

Σε πείσμα όμως της εγκατάλειψης και της υποβάθμισης, οι κάτοικοι των Λαϊκών κατοικιών επιμένουν.

Με προσωπική δουλειά συντηρούν και κρατούν τον οικισμό όρθιο. Σκουπίζουν, μαζεύουν, ασπρίζουν, δενδροφυτεύουν, επιδιορθώνουν τις φθορές.

Ταυτόχρονα όμως διεκδικούν μέτρα από το Δήμο για την εγκατάλειψη, την αδιαφορία και την ολοκληρωτική παρακμή που βιώνουν τα τελευταία 10 χρόνια.

Πολλοί είναι οι  κάτοικοι που επισημαίνουν  ότι στον Δήμο Κεφαλονιάς παίζεται ένα παιχνίδι βιτρίνας. «Στην ουσία, έχουμε να κάνουμε με έναν Δήμο παραιτημένο, με υποβαθμισμένες υπηρεσίες, με μειωμένο προσωπικό και ο κόσμος το εισπράττει στην καθημερινότητά του.

Στα σκουπίδια, στα σχολεία, στον ηλεκτροφωτισμό, στο οδικό δίκτυο και σε πολλά άλλα». Το συμπέρασμά είναι ότι δεν είναι πολυτέλεια να ασχοληθούμε με αυτές τις γειτονιές.

Ενισχύουν συνολικότερα τη ζωή της πόλης, την ταυτότητά της και τη φυσιογνωμίας της.

Παρακάτω,μπορείτε να δείτε τα όσα επισημαίνουν το μέλος της τοπικής Κοινότητας Αργοστολίου Μάκης Καούκης, αλλά και ο Κώστας Αμβροσιάτος κάτοικος Αργοστολίου.

Πάμε να δούμε μαζί τί ακριβώς συμβαίνει στην περιοχή.

Η είσοδος στον οικισμό αποτελεί μεγάλο πρόβλημα, λόγω της ανυπαρξίας σήμανσης που αφορούν στην προτεραιότητα των οχημάτων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συχνά τροχαία ατυχήματα στο σημείο που συναντώνται τέσσερις δρόμοι.

Τα κτίρια ιδιοκτησίας του Δήμου, που θα μπορούσαν να έχουν αξιοποιηθεί για εμπορική δραστηριότητα προσφέροντας εργασία στους κατοίκους του οικισμού και παράλληλα έσοδα στα ταμεία του Δήμου, βρίσκονται πολλά χρόνια σε αυτή τη ρημαγμένη κατάσταση.

Η απουσία ένδειξης ονομάτων των οδών στην περιοχή, δημιουργεί  σύγχηση σε όσους αναζητούν συγκεκριμένες οδούς και το μόνο που βλέπουν είναι “μπλε οδούς”

Η πλατεία που άλλοτε έσφιζε από κόσμο και παιδιά της γειτονιάς να παίζουν στην παιδική χαρά που υπήρχε, έχει μετατραπεί σε ένα χωράφι με σπασμένα παγκάκια, ανύπαρκτο φωτισμό και επικίνδυνα σημεία για παιδιά και μεγάλους

Η παντελής απουσία καθαριότητας και περιποίησης πρασίνου στην περιοχή είναι κάτι παραπάνω από εμφανής

Δεκάδες τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα στην περιοχή

Πηγή: www.inkefalonia.gr