Αρχική Τοπικά ΜΜΕ Ληξούρι: ΚΎΡΙΕ ΔΉΜΑΡΧΕ ΝΑ ΔΟΘΕΊ ΛΎΣΗ ΣΤΗΝ ΜΉ ΕΞΥΠΗΡΈΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΈΡΓΩΝ (ΟΑΕΔ)...

Ληξούρι: ΚΎΡΙΕ ΔΉΜΑΡΧΕ ΝΑ ΔΟΘΕΊ ΛΎΣΗ ΣΤΗΝ ΜΉ ΕΞΥΠΗΡΈΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΈΡΓΩΝ (ΟΑΕΔ) ΑΠΌ ΤΟ ΚΕΠ ΛΗΞΟΥΡΊΟΥ

Κύριε Δήμαρχε,
Πρόσφατα έγινε γνωστό από τον ΟΑΕΔ Κεφαλονιάς (Αργοστολίου) ότι στα ΚΕΠ Ληξουρίου, δεν θα εξυπηρετεί πλέον η ανταποκρίτρια του ΟΑΕΔ.
Δεδομένων των συνθηκών και λόγω του ότι:
1. Οι συμβάσεις εργασίας στον κλάδο των Τουριστικών επαγγελμάτων, έχουν λήξει και κάποιες άλλες λήγουν άμεσα (τέλη Σεπτέμβρη/μέσα Οκτώβρη)
2. Μεγάλος αριθμός μόνιμων κατοίκων του Ληξουρίου, εργάζεται σε εποχικά επαγγέλματα
3. Ένας εξίσου μεγάλος αριθμός μόνιμων κατοίκων δεν γνωρίζει και άρα δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί, επιλέγοντας το διαδίκτυο. Άρα θα πρέπει να μετακινείται ανά διαστήματα στον ΟΑΕΔ Αργοστολίου για να εξυπηρετηθεί (τα έξοδα μετακίνησης θα είναι ένα πρόσθετο βάρος στον ήδη επιβαρυμένο οικογενειακό προυπολογισμό).
Επίσης, δεδομένου το ότι ήδη  ο ΟΑΕΔ Αργοστολίου έχει λάβει, έχει να λάβει και να επεξεργαστεί χιλιάδες αιτήσεις από όλο το νησί. Με αυτόν τον τεράστιο όγκο εργασίας θα καθυστερήσουν κατά πολύ να ενταχθούν στις ανάλογες μηνιαίες επιδοτήσεις του ταμείου ανεργίας, όλοι αυτοί οι πολίτες.
Ποιά μέτρα προστίθεστε να πάρετε προκειμένου να αναλάβει ένας εκ των πέντε μόνιμων υπαλλήλων του ΚΕΠ Ληξουρίου, χρέη ανταποκριτή ΟΑΕΔ.
 
Αλλά ενός ανταποκριτή ΟΑΕΔ, ο οποίος να γνωρίζει όλα όσα χρειάζονται για να εξυπηρετήσει τον κόσμο.
Μιάς και μέχρι προσφάτως η μοναδική υπάλληλος που εκτελούσε χρέη ανταποκρίτριας, λόγω έλλειψης γνώσεων, προκαλούσε μεγαλύτερα προβλήματα στον κόσμο, με αποτέλεσμα αρκετοί να χάνουν τα επιδόματα που δικαιούνται από τον ΟΑΕΔ.
Στον Δήμο Αργοστολίου και  στον Δήμο Σάμης εξυπηρετούνται στα ΚΕΠ, όλοι οι άνεργοι, καταθέτοντας αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας. Γιατί αυτός ο …διαχωρισμός στο ΚΕΠ της πόλης μας; 
Κύριε Δήμαρχε, εις αναμονή της απάντησης σας και φυσικά της ανάλογης αντιμετώπισης του προβλήματος.
Αριστέα Χαριτάτου
23/9/2019
Αναδημοσιευση απο e-lixuri.blogspot.com