Ληξούρι: Νερό-Οδικό Δίκτυο, Καθαριότητα, Δημόσια κτήρια, Λιμάνι, Ποτάμι, Νεκροταφείο, Τουριστικό Περίπτερο στην συνεδρίαση της δημοτικής κοινότητας (pics)

Η τέταρτη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας πραγματοποιηθηκε χτες βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ..

Ο Πρόεδρος της Δ.Κ. κ. Ανδρέας Γρηγορόπουλος, είχε προσκαλέσει και τους επικεφαλής των παρατάξεων και φυσικά και τον Δήμαρχο Γιώργο Κατσιβέλη.

Παρευρέθηκαν: Βαγγέλης Συνοδινός Βαλλιάνος, Βασίλης Καππάτος, Διονύσης Αραβαντινός και αρκετή ώρα αργότερα προσήλθε και ο κ. Βασίλης Ρουχωτάς, ο οποίος αποχώρησε λίγα λεπτά πριν το τέλος της συνεδρίασης μετά από ένταση με τον κ. Αραβαντινό.

Ο κ. Γρηγορόπουλος έστειλε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του π. Μεταλληνού, λέγοντας ταυτόχρονα “είχα την τύχη να τον γνωρίσω. Ήταν ένας άνθρωπος πραγματικά ξεχωριστός. Είχα εντυπωσιαστεί και αναρωτιόμουν πως ένας άνθρωπος σαν τον π. Μεταλληνό, είχε καταφέρει την Ιεροσύνη με την Επιστήμη”.

Μπαίνοντας στα δυό θέματα ημερήσιας διάταξης, ο κ. Γρηγορόπουλος ανέφερε “εμείς (Δημοτική Κοινότητα) φτιάξαμε μιά λίστα με έργα που θεωρούμε ότι είναι σημαντικά, για να αλλάξει η καθημερινότητα και η όψη της πόλεως του Ληξουριού”.

1. ΝΕΡΟ !!!
Ο κ Γρηγορόπουλος ανέφερε για πολλοστή φορά πόσο σημαντικό είναι να γίνουν ΑΜΕΣΑ έργα για να έχουμε καθαρό και πόσιμο νερό.

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ακούσαμε τον Δήμαρχο να αναφέρει ότι ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, δεν τον είχε ενημερώσει να είναι παρών στην υπογραφή της σύμβασης του Δήμου-της ΔΕΥΑΚ με τον εργολάβο. Παρότι 20 λεπτά πριν στο γραφείο του κ. Μιχαλάτου στον Δήμο Αργοστολίου είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη και των τριών Δημάρχων της Κεφαλονιάς (Ληξουρίου και Σάμης) και μάλιστα είχαν συζητήσει για το θέμα του Κτηματολογίου και για το σοβαρό έργο της αντικαταστάση των αμιαντοσωλήνων στην πόλη του Ληξουριού. Ο κ. Μιχαλάτος εσκεμμένα απέκρυψε και δεν ενημέρωσε τον Δήμαρχο Ληξουρίου ότι σε 20 λεπτά είχε προγραμματίσει να συναντήσει τον εργολαβο του έργου στο γραφείο του και να υπογράψει την σύμβαση.

Έτσι λοιπόν , ο κ. Γρηγορόπουλος συμφώνησε με τον Δήμαρχο κ. Κατσιβέλη, ότι ήταν απαράδεκτη αυτή η συμπεριφορά του κ. Θ.Μιχαλάτου και ότι έπρεπε να τον είχε ενημερώσει. “Θέλουμε να διασφαλίσουμε την ποιότητα του νερού στην πόλη μας” ανέφερε ο κ. Γρηγορόπουλος

Η τοποθέτηση του Δημάρχου της πόλης μας, συνοπτικά, επί του θέματος ήταν “το 2010 ο Δήμος Κεφαλονιάς παρέλαβε άδειους φακέλους, δεν υπήρχε καμιά μελέτη. Το 2012 φτιάξαμε (ο Δήμος Κεφαλονιάς) την μελέτη. Επί έναν ολόκληρο χρόνο περιμέναμε το κράτος να δώσει την άδεια χρήσης.”

“πρέπει να προστατεύσουμε τις γεωτρήσεις μας και να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα για να διασφαλίσουμε την ποιότητα στο νερό μας, όπως είναι η αξιοποίηση του φράγματος της Κατωγής όπου ήδη υπάρχει μελέτη. Πρέπει να ξεκουράσουμε τις γεωτρήσεις μας, μας ενημερώνουν οι ειδικοί, με έργα αφαλάτωσης. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Επίσης πρέπει να περάσουμε την κουλτούρα σε όλους τους συμπολίτες μας και στην οικονομία του νερού.”

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας συμφώνησε με τον Δήμαρχο και στο τελευταίο σκέλος της τοποθέτησης του ανέφερε ότι “οι νέοι άνθρωποι είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένοι με το περιβάλλον”

2. Προβληματικό οδικό δίκτυο
“Είναι απαράδεκτη η κατάσταση στους δρόμους του Ληξουρίου, εντός της πόλεως μας” τονίζει ο κ. Γρηγορόπουλος.

Ο Δήμαρχος τον ενημερώνει ότι ξεκινά άμεσα ο εργολάβος με παρεμβάσεις σε αρκετούς από τους δρόμους της πόλης, όπως είναι ο δρόμος του Γηροκομείου, ο δρόμος από την κεντρική γέφυρα έως και την βρύση (άνωθεν πλατείας), στην περιοχή της Αμμούσας, κοντά στο Λιμεναρχείο κλπ

3. Δημόσια κτήρια
“Σαν Δήμος πρέπει να το τρέξουμε το θέμα με τις επισκευές των κτηρίων του Δημαρχείου, του ΚΕΠ, αλλά και όλων των σεισμόπληκτων και επικίνδυνων κτηρίων που βρίσκονται μέσα στην πόλη μας και καθημερινά περνάει πολύς κόσμος από αυτά” ενημερώνει ο κ. Γρηγορόπουλος

4. Έλλειψη κάδων στο Ληξούρι –  Καθαριότητα στην πόλη
“Εμάς μας ενδιαφέρει να πάρουμε από την ΕΔΑΚΙ και από τις άλλες εταιρείες του Δήμου Κεφαλονιάς, ότι αναλογεί στον Δήμο μας”.

5. Ολοκλήρωση της μελέτης για τον Λιμένα μας
Ο κ. Γρηγορόπουλος αναφέρθηκε και στις τουαλέτες που υπάρχουν στο λιμάνι και αποτελούν σοβαρή εστία μόλυνσης.

Φυσικά οι τουαλέτες, μην ξεχνάμε ότι ανήκουν στο Λιμενικό Ταμείο, όπου πρόεδρος είναι ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Θ.Μιχαλάτος

6. Κυκλοφοριακή μελέτη στο κέντρο της πόλης
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας, ότι φέτος ο Δήμος Κεφαλονιάς, πριν την διάσπαση του, παρέλαβε την προμήθεια αξίας 70.000 Ε, σε σήματα και είδη σήμανσης γενικά. Τόνισε ότι “ο Δήμος Αργοστολίου έχει ήδη ξεκινήσει να αντικαθιστά τις σημάνσεις στο Αργοστόλι χωρίς να έχει προχωρήσει στην κατανομή της προμήθειας αυτής και στους άλλους δυό Δήμους, Ληξουρίου και Σάμης. ”

7. Νεκροταφείο και δημιουργία οστεοφυλακίου
“Μας εξυπηρετεί το Νεκροταφείο ως είναι ή να αξιοποίησουμε οστεοφυλάκιο” ρωτά ο κ. Γρηγορόπουλος, τονίζοντας ότι “σε πολλές περιοχές της Ελλάδας έχουν οστεοφυλάκια”

8. Αναβάθμιση της πλατείας
“Έχει πάρα πολλές ζημιές η πλατεία και υπάρχουν επικίνδυνα σημεία σε πολλά σημεία της πλατείας. Να συμπεριληφθούν οι ζημιές αυτές στα έργα που θα κάνει ο Δήμος” ζητά ο κ. Γρηγορόπουλος

9. Ποτάμι Ληξουρίου
“πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με το ποτάμι και τα πλημμυρικά φαινόμενα, για να μην γίνονται ζημιές σε μαγαζιά και σπίτια και να μην θρηνήσουμε ζωές” αναφέρει ο κ. Γρηγορόπουλος

10. Παιδική Χαρά

11. Αναφορά έγινε και στο έργο της αποχέτευσης στον Άγιο Δημήτρη. “Οι κάτοικοι είναι πεπεισμένοι πλέον ότι αυτό το έργο δεν θα υλοποιηθεί ποτέ” τονίζει ο κ. Γρηγορόπουλος

12. Τουριστικό Περίπτερο
Ενημερώνει ο κ. Κατσιβέλης για το πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό κομμάτι του Τουριστικού Περιπτέρου, αναφέροντας “έχουν καθίσει οι δικηγόροι και από τις δυό πλευρές (Εκκλησία και Δήμου Ληξουρίου) για να βρουν μιά προσιτή λύση και για τους δυό και να παραχωρηθεί το οικόπεδο στον Δήμο.

Εδώ υπήρξαν εντάσεις μεταξύ του Δημάρχου και του κ. Διονύση Αραβαντινού, ο οποίος δηλώνει αγνοια για το πρόβλημα του Περιπτέρου (;;;;)

13. Πεζοδρόμηση στην πόλη
“να βρούμε μιά λύση, να μπορούν οι άνθρωποι να περπατάνε στα πεζοδρόμια. Αυτήν την στιγμή υπάρχει ένα χάος. Δνε μπορεί ο καθένας, είτε επαγγελματίας είναι είτε πολίτης, να κάνει ότι θέλει” λέει ο κ. Γρηγορόπουλος

Και εκεί που είχαμε συνηθίσει οι συνεδριάσεις της Δημοτικής Κοινότητας να τελειώνουν σε εύλογο χρονικό διάστημα, η χτεσινή συνεδρίαση κράτησε δυό ώρες. Μάλιστα και ο Γρηγορόπουλος, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου, ανέφεραν ότι “εμείς εδώ δεν μακρηγορούμε. Συζητάμε τα θέματα και αποφασίζουμε ομόφωνα”

Αρ.Χαριτάτου

Σημ. Η συνεδρίαση έχει βιντεοσκοπηθεί. Είναι στην διάθεση όλων και αποδεικνύουν τα γραφόμενα. Μπορείτε να βρείτε το βίντεο στο fb  https://www.facebook.com/lixourigr/

Αναδημοσίευση από mylixouri.blogspot.com