Ληξούρι: ΟΙ ΝΌΜΟΙ ΕΊΝΑΙ ΞΕΚΆΘΑΡΟΙ – Ο ΔΉΜΟΣ ΈΧΕΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΌ ΟΙΚ. ΈΤΟΥΣ 2020, Ο ΟΠΟΊΟΣ ΈΧΕΙ ΕΛΕΓΧΘΕΊ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΘΕΊ ΑΠΌ ΟΙΚ. ΥΠΗΡΕΣΊΑ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ…..

Δυό τα θέματα της τρίτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ληξουρίου. Επί της ουσίας θέμα συζήτησης ήταν η έγκριση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020.

Συγκεκριμμένα,
– «Έγκριση προϋπολογισμού Δήμου Ληξουρίου οικ. έτους 2020».
Εισηγητής: κ. Δήμαρχος
– «Έγκριση πίνακα Στοχοθεσίας Οικονομικών Αποτελεσμάτων Δήμου Ληξουρίου οικ. έτους 2020 και ένταξη του στο Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης (Ο.Π.Δ) Δήμου Ληξουρίου οικ. έτους 2020.
Εισηγητής: κ. Δήμαρχος.


Με την παρουσία του Διευθυντή και του Προϊσταμένου της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου μας.
Θοδωρής Μαντζουράτος και Διονύσης Παγώνης, βρισκόντουσαν εκεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και απάντησαν στις ερωτήσεις που τους έθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης.
Τις περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με συγκεκριμμένους κωδικούς που ανέφερε ο προυπολογισμός τρέχοντος έτους, τις έκανε ο κ. Διονύσης Αραβαντινός.

Το συμπέρασμα μετά από ακόμα μιά μαραθώνια συζήτηση (4 ωρών) ήταν ότι σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο δεν υπάρχει κανένα πνεύμα συνεργασίας και σίγουρα Δημοκρατίας.

Επί της ουσίας και για τα υπόλοιπα που συνέβησαν χτες θα αναλυθούν σε μιά εκ νέου ανάρτηση, αύριο το πρωϊ.

Λοιπόν, παρά τις συνεχόμενες και υπόγειες τρικλοποδιές που βάζει η παράταξη του κ. Ρουχωτά, παρά τις πιέσεις που ασκεί συνεχόμενα, σε κάθε συνεδρίαση και όχι μόνο, χωρίς σχεδόν ποτέ να ζητά τον λόγο από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου (έχει πάντα το κακό συνήθειο να διακόπτει τους υπόλοιπους ομιλητές με ασέβεια και αναίδεια), παρά τις χτεσινές του απαιτήσεις να περάσει ο δικός του προυπολογισμός για το οικ. έτος 2020, ευτυχώς για την πόλη μας δεν έγινε δεκτός από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αλήθεια πότε τον κατέθεσε; Ποιός τον είδε; Στα ΜΜΕ πάντως δεν έφτασε ποτέ. Γιατί άραγε; Οπότε μιλάμε για μιά πρόταση “φάντασμα” του κ. Ρουχωτά.

Διότι, για να γίνει δεκτός ένας Δημοτικός προϋπολογισμός από το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου, πρέπει προηγουμένως να έχει ελεγχθεί και εγκριθεί από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου.Οπότε για ακόμα μιά φορά ο κ. Ρουχωτάς αποδεικνύει περίτρανα ότι χρησιμοποιεί το ….ατού της Νομοθεσίας, όποτε τον συμφέρει….. Μόνο για να προκαλεί εντυπώσεις

Όπως και με το Τεχνικό πρόγραμμα, το οποίο είχε ελεγχθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ληξουρίου, έτσι και ο προυπολογισμός που γίνεται δεκτός, παρά την καταψήφιση του από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, είναι ο οικονομικός προϋπολογισμός οικ. έτους 2020 που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή και ο οποίος, επαναλαμβάνω, έχει ελεγχθεί και εγκριθεί από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου της πόλης μας.

Στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν και οι: Ανδρέας Γρηγορόπουλος, Βαγγέλης Ζαρκάδας και Μιχάλης Παπαγιάννης της Δημοτικής Κοινότητας Ληξουρίου, Μπάμπης Ρηγάτος Κοιν.Καμηναράτων, Σπύρος Μοσχόπουλος Κοιν. Χαβριάτων, Άρης Γαβριελάτος Κοι. Ριφίου και Γεράσιμος Αραβαντινός Κοι. Σουλλάρων.

Για τα υπόλοιπα και πάντα με αίσθημα δικαιοσύνης και αποδεικτικών στοιχείων, αύριο αναλυτικά……

Αριστέα Χαριτάτου

Αναδημοσίευση από https://mylixouri.blogspot.com/

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, μερική ή ολική, στους μή έχοντες εγγράφως την άδεια της αρθρογράφου του blog. Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.