Προεκλογικά, ακούσαμε τον τότε Αντιδήμαρχο και νυν Δήμαρχο Ληξουρίου να κάνει λόγο για το όραμα που έχει για το παλιό γήπεδο του Παλληξουριακού, στο Πόρτο.

Ένα όραμα που περιλάμβανε ένα ανοιχτό Θεατράκι, ένα μικρό πάρκο μιάς και εκεί βρίσκεται η παιδική χαρά και ένα μέρος του γηπέδου θα χρησίμευε για θέσεις πάρκινγκ με διαγράμμιση.
Πρόσφατα μιά μικρή εθελοντική ομάδα πραγματοποίησε δράση καθαρισμού της ακτής. Φυσικά ήρθε αντιμέτωπη με το τρομερό έκτρωμα που αποτελεί επικίνδυνη πηγή μόλυνσης. Ο λόγος για τα παλιά αποδυτήρια του ΠαλληξουριακούΔυσωδία, αρουραίοι, κατσαρίδες, αλλά και ιδιόκτητος αποθηκευτικός χώρος. 
Επικοινωνήσαμε προ αρκετών ημερών με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Χρ.Βολτέρα και του ζητήσαμε να μας πει ποιά είναι τα άμεσα σχέδια του Δήμου μας για την κατάσταση αυτή, αλλά και για τον χώρο στο σύνολο του.
Ο κ. Βολτέρας μοιράστηκε μαζί μας μιά σκέψη, η οποία ομολογουμένως είναι εξαιρετική. Να παραχωρηθεί ο χώρος στον ΝΕΟΛ και να δημιουργηθούν τμήματα Ναυταθλητικού ενδιαφέροντος.
Εξαιρετική η ιδέα, όμως……
Προεκλογικά δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο. Μιάς που η παραλιακή λεωφόρος κλείνει το καλοκαίρι για οχήματα, θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψιν τα ακόλουθα:
– Δημοτικό πάρκινγκ 
– Χώρους που μπορούν να παίξουν ελεύθερα τα παιδιά, μιάς και εκεί βρίσκεται η παιδική χαρά
– Ενα μικρό θεατράκι για μικρές παιδικές παραστάσεις (π.χ. Θέατρο σκιών) που συνδυάζεται με την παρουσία των μικρών παιδιών στην παιδική χαρά.
– Αξιοποίηση της παραλίας Φύκια από το Πόρτο έως το Κοιμητήριο
κλπ κλπ
Όπως και να έχει η όποια απόφαση πριν ληφθεί και εφόσον αφορά όλους τους πολίτες της Παλλικής, καλό θα ήταν να συζητηθεί δημοσίως τόσο από το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και από το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ληξουρίου.
Άμεσα καλό θα ήταν να μπει μιά τσάπα και να γκρεμίσει τελείως αυτήν την πηγή μόλυνσης που βλέπετε στο ακόλουθο οπτικό υλικό
Αρ.Χαριτάτου
Αναδημοσιευση από www.kefalonianmantata.gr