Ληξούρι: Πως βλέπουν οι επαγγελματίες της πόλης την επανεκκίνηση της εστίασης (βίντεο)

Πέρασε μιά βδομάδα από την ημέρα που η εστίαση πήρε το πράσινο φως.

Άνοιξαν τα μαγαζιά, βγήκαν τα τραπεζοκαθίσματα στην πόλη μας, αλλά η κίνηση δεν ήταν αρκετή για να καλυφθούν εν μέρει οι ανάγκες λειτουργίας μιάς επιχείρησης.

Έρχεται σήμερα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  Άδωνις Γεωργιάδης και ανακοινώνει την επιδότηση των επιχειρήσεων της εστίασης μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα ανοίξει την Παρασκευή 14/5. Ανέφερε, δε, ότι οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται έως 31 Ιουλίου και τα τιμολόγια θα γίνονται δεκτά έως 31 Δεκεμβρίου 2021.

Όμως θα επιδοτηθούν τελικά όλες οι επιχειρήσεις που θα κάνουν αίτηση; Θα φτάσουν τα χρήματα στις επιχειρήσεις που πραγματικά έχουν ανάγκη;

Θα δείξει…

Το Lixouri.gr , μίλησε με επαγγελματίες της εστίασης της πόλης μας.

Βαγγέλης Μαρούλης (παραλία Ληξουρίου), Παναγής Λυκούδης (πεζόδρομος Δημοτικού Θεάτρου), Υψηλάντης Ζαφειράτος και Στέλιος Μαγαλιός (πεζόδρομος), Μπάμπης Μαυροειδής (Κεντρική πλατεία Ληξουρίου), μίλησαν στην κάμερα, για την επαναλειτουργία της εστίασης, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Κυρίως στην Παραλία της πόλης, το Λιμενικό Ταμείο Κεφαλονιάς, έχει αφήσει χωρίς εργάτη το Ληξούρι, με αποτέλεσμα τα χορτάρια στα παρτέρια από το Λιμεναρχείο έως την προβλήτα να έχουν ξεπεράσει το ένα μέτρο, αλλά και τα σκουπίδια να ξεχειλίζουν από τους κάδους των σκουπιδιών.

Προφανώς αυτός είναι ο τρόπος του Λιμενικού Ταμείου για να στηρίξει τους επαγγελματίες της εστίασης στο ξεκίνημα της σεζόν.

Μιά αίτηση-σύσταση από τον Δήμο Ληξουρίου; Από την Δημοτική Κοινότητα; Προς το Λιμενικό Ταμείο;;;

Ο Αντιδήμαρχος κ. Γάλεμπ Ντιουάνι, φρόντισε να κλαδέψει τους θάμνους της παραλίας, δεν μπορεί να παρέμβει ως μέλος του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου; Και μέχρι να λυθεί το πρόβλημα δεν μπορεί να αναλάβει ένας υπάλληλος της καθαριότητας του Δήμου την φροντίδα των παρτεριών και των κάδων;

Από αυτήν την Παρασκευή ανοίγει και ο Τουρισμός και ευελπιστούμε σε μιά ικανοποιητική σεζόν.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Άρη Ματιάτο, του εστιατορίου “Νήσοι Βαρδιάνοι” στην παραλία του Ξι, το οποίο ξεκίνησε την σεζόν του την προηγούμενη Παρασκεύη (και θα λειτουργεί προς ώρας κάθε Παρασκευοσαββατοκύριακο από το μεσημέρι έως το βράδυ), μας είπε ότι η κίνηση ήταν ικανοποιητική!

Στην πόλη μας, τουλάχιστον στα μαγαζιά της εστίασης που επισκέφτηκα, τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα κατά της πανδημίας τηρούνται. Ευχή όλων μας να τηρηθούν αυστηρά και να μην έχουμε το ολικό λοκνταουν όπως το Μεσολόγγι.

(Οι δηλώσεις έγιναν σε εξωτερικό χώρο και φυσικά δεν υπήρχαν άλλα άτομα κοντά και έγιναν χωρίς μάσκα για να ακουστούν καθαρά όσα είχαν να πουν)

Αναδημοσίευση από http://www.lixouri.gr/