Ληξούρι: Στα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφ/νιάς και ο Δήμαρχος (pics)

Με το δεξί μπήκε το νέο έτος στην πόλη μας, με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σταύρο Τραυλό και την συνεργάτιδα του κα Ιωάννα Μαρκέτου, καθώς και με τον Δήμαρχο της πόλης μας κ. Γιώργο Κατσιβέλη με τους Αντιδημάρχους κυρίους Γαλανό, Ντιουάνι, Μαρκέτο, να επισκέπτονται σήμερα το πρωϊ τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Ληξουρίου.

Εκεί τους υποδέχτηκε ο Διευθυντής του Ιδρύματος κ. Γεράσιμος Γερουλάνος.

Συνάντησαν τους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας, στην τραπεζαρία και τους ευχήθηκαν να έχουν μιά όμορφη και υγιή χρονιά.

Αργότερα, κεράστηκαν από το προσωπικό των ΦΙΛ και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ενημερωθούν από τον κ. Γερουλάνο για τις ανάγκες και την λειτουργία του Ιδρύματος.

Ο κ. Γερουλάνος, ενημέρωσε πλήρως τον κ. Τραυλό (παρουσία και του Δημάρχου κ. Κατσιβέλη) για τις δυσκολίες που πέρασε η νέα Διοίκηση και ο ίδιος ως Διευθυντής, προκειμένου να ξεπεραστούν τόσο τα οικονομικά όσο και τα κτηριακά προβλήματα. “Όταν αναλάβαμε με την κα Τσαγκαράτου, είπαμε ότι πρέπει να πετύχουμε. Δεν είναι δυνατόν να κλείσει το Ίδρυμα.”

Πράγματι, όλοι γνωρίζουμε λίγο πολύ την κατάσταση στην οποία ήταν το Ίδρυμα όταν το παρέλαβε η τωρινή Διοίκηση και Διεύθυνση και σήμερα, λίγα μόλις χρόνια μετά, κατάφεραν να ξεπεράσουν τα εμπόδια και στις δυσκολίες και να προσφέρουν σύγχρονες και βελτιωμένες υπηρεσίες στην τρίτη ηλικία, σε ένα κτήριο σύγχρονο και με προδιαγραφές.

“Ευελπιστούμε σε καλύτερες μέρες. Το Ίδρυμα χρειάζεται και ένα όχημα που να χωράει και ένα φορείο, μιάς και είναι γνωστά τα προβλήματα π[ου αντιμετωπίζει το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο. Για να έρθει το ΕΚΑΒ πρέπει να καλέσουμε Πάτρα και εκείνοι να δώσουν σήμα στο ασθενοφόρο.. Οπότε η προμήθεια ενός οχήματος, είναι στις άμεσες προτεραιότητες των ΦΙΛ”, ανέφερε εν ολίγοις ο κ. Γερουλάνος, αναφέροντας ότι πολύ καλή συνεργασία και με τον Δήμαρχο κ. Κατσιβέλη.

Ο κ. Γερουλάνος αναφέρθηκε εν συντομία στα όσα έχουν σχεδιάσει για το νέο έτος, ενημέρωσε (και) τον κ. Τραυλό ότι τα ΦΙΛ αυτήν την στιγμή απασχολούν 18 άτομα προσωπικό, ενώ τα έξοδα του ετησίως είναι γύρω στο εκατομμύριο.

Ο κ. Τραυλός φάνηκε εντυπωσιασμένος από τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος “Με ιδιωτικές πρωτοβουλίες καταφέρατε να φτιάξετε όλα αυτά. Πήραμε σήμερα μιά ενημέρωση και από εσάς κ. Γερουλάνε, είμαστε σε συνεργασία και με τον Δήμαρχο και θα προσπαθήσουμε να δούμε πως θα σας φανούμε χρήσιμοι και εμείς σαν Περιφέρεια. Ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία και ομολογώ ότι χάρηκα πολύ με την κατάσταση που βρήκα εδώ”

Η Πρόεδρος των ΦΙΛ κα Χριστίνα Βαλσαμου- Τσαγκάρατου, απουσιάζει εκτός νησιού, όμως είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντιπεριφερειάρχη, κατά την επίσκεψη του στους χώρους του Γηροκομείου.

Στην συζήτηση παρευρέθηκαν και οι αγαπημένες συμπολίτισσες μας κα Ελένη Κεφαλά και Αθηνά Τζουγανάτου.

Αριστέα Χαριτάτου

Αναδημοσίευση από www.lixouri.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, μερική ή ολική, στους μή έχοντες εγγράφως την άδεια της αρθρογράφου του blog. Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.