Μικρή η συμμετοχή σήμερα το πρωϊ στην ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης ΑμεΑ “Υπερίων” στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου.

Μετά από σύντομες ενημερώσεις από την Πρόεδρο της Ένωσης κα Σοφία Μαροπούλου-Ζαφειράτου και την κα Μαρία Λαδά, τόσο τα μέλη της Ένωσης όσο και οι φίλοι της Ένωσης κλήθηκαν να ψηφίσουν και να αναδείξουν τα νέα ΔΣ, αντίστοιχα.
Ακολουθεί ένα μικρό βίντεο.
Και μιά παρατήρηση. Η Πρόεδρος κα Μαροπούλου-Ζαφειράτου αναφέρθηκε στην απουσία του Δημάρχου αλλά και των Δημοτικών Συμβούλων και συνεχάρη τον μοναδικό Δημοτικό Σϋμβουλο της Αντιπολίτευσης κ. Ρουχωτά για την παρουσία του.
Δυστυχώς την ίδια ώρα με την συνέλευση του “Υπερίωνα” συνεδρίαζει στο Αργοστόλι και στο Δημοτικό Θέατρο “Κέφαλος” το Περιφερειακό Συμβούλιο και μάλιστα με πολύ σοβαρά θέματα που αφορούν την προστασία και ασφάλεια των κατοίκων όπως η οχύρωση του νησιού με αντιπλημμυρικά έργα αλλά και το φρένο που πρέπει να μπει σε οποιαδήποτε επιχείρηση εξόρυξης των υδρογονανθρακων. Αλλά και με την ανάκληση του Τμήματος Εθνομουσικολογίας. Ένα πολύ σοβαρό θέμα το οποίο επηρεάζει άμεσα και με σοβαρές συνέπειες, την οικονομία, τον πολιτισμό και την παιδεία στον τόπο μας.
Οπότε, κατά την γνώμη μου, πολύ καλά έπραξαν τόσο ο Δήμαρχος, όσο και όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι (Δημοτικής Αρχής και Αντιπολίτευσης), που αξιολόγησαν ορθά την σοβαρότητα των δυό συνεδριάσεων και επέλεξαν εκείνη που έχει να κάνει με το μέλλον μιάς ολόκληρης κοινωνίας, ενός ολόκληρου νησιού και όχι την εκλογική διαδικασία η οποία θα μπορούσε να μεταφερθεί σε νέα ημερομηνία.
Η κα Μαροπούλου όμως δεν αναφέρθηκε στην απουσία τόσο των μελών όσο και των φίλων της Ένωσης, μιάς και μετρημένοι σήμερα στην συνέλευση ήταν γύρω στα 20 άτομα.
Αριστέα Χαριτάτου
Αναδημοσιευση από mylixouri.blogspot.com