Ληξούρι: Συνεδρίασαν χτες οι Σχολικές Επιτροπές Αβάθμιας και Ββάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου (pics)

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, μερική ή ολική, στους ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ εγγράφως την άδεια της αρθρογράφου. Τα Πνευματικά Δικαιώματα προστατευονται βάση Νομοθεσίας και Διεθνών Κανόνων Δικαίου ! Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.
Αναδημοσίευση από mylixouri.blogspot.com
 
Χτες απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, συνεδρίασαν για πρώτη φορά  μετά την συγκρότηση τους σε σώμα, οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ληξουρίου.
Ως γνωστόν, πριν λίγο καιρό το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ληξουρίου με απόφαση του , επέλεξε τον Πρόεδρο και τα Μέλη των Σχολικών Επιτροπών, βάση όσων ορίζει η Νομοθεσία.
Στις δυό Επιτροπές, εκτός από Δημοτικοί σύμβουλοι και Δημότες, συμμετέχουν και οι  διευθυντές των αντίστοιχων σχολείων αλλά και  εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων και στην περίπτωση της Δευτεροβάθμιας και εκπρόσωποι των μαθητικών κοινοτήτων .
Η θητεία των μελών των Σχολικών επιτροπών ορίζεται με την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου και ακολουθεί την θητεία του δημοτικού συμβουλίου.
Στις χθεσινές συνεδριάσεις, οι οποίες πραγματοποιηθηκαν με διαφορά μιάς ώρας, συμμετείχε και ο Δήμαρχος κ. Κατσιβέλης.
Ενώ σε αυτήν την πρώτη συνεδρίαση ορίσθηκε και η γραμματέας η οποία θα τηρεί το αρχείο των συνεδριάσεων και τβων όποιων αποφάσεων.
Στην Πρωτοβάθμια προέδρευσε ο κ. Βαγγέλης Ζαρκάδας, εκλεγμένος και στο ΔΣ της Δημοτικής Κοινότητας και γονέας , ενώ στην  Δευτεροβάθμια προέδρευσε ο κ. Δημήτρης Βασιλάτος .
Και στις δυό συνεδριάσεις συζητήθηκαν θέματα σχολικών αναγκών , ενώ ακούστηκαν και οι απόψεις των Δ/ντών των Σχολείων για διάφορα θέματα που αφορούσαν τόσο τα μέλη των Επιτροπών, όσο και θέματα των Σχολείων.
Στόχος όλων άλλωστε ήταν και είναι η επίλυση των ζητημάτων των σχολικών κοινοτήτων του Δήμου μας.
Αριστέα Χαριτάτου
Σημ: Ακολουθεί οπτικό υλικό από την Α/βάθμια