Η 6η συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Ληξουρίου πραγματοποιηθηκε χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Μιά συνεδρίαση με ….απουσίες….
Η κα Όλγα Μαντζουράτου, λόγω εργασίας στο Αργοστόλι, δεν ήταν δυνατόν να προσέλθει και γιαυτό έστειλε μιά επιστολή, ζητώντας συγνώμη από το Συμβούλιο, την οποία διάβασε ο Πρόεδρος κ. Ανδρέας Γρηγορόπουλος.
Να αναφέρουμε για όσους δεν έχουν ενημερωθεί, ότι η κα Μαντζουράτου αντικαθιστά τον κ. Παναγή Φαρακλό ο οποίος για λόγους Υγείας είχε δηλώσει παραίτηση από τα καθήκοντα του.
Ήταν όμως και η πρώτη εμφάνιση του κ. Έκτορα Αντωνάτου.
Συζητήθηκε το θέμα για την στάθμευση ή μή των οχημάτων πίσω από το Άγαλμα του Ανδρέα Λασκαράτου.
Λογικό το σκεπτικό όλων, όπως θα ακούσετε στο βίντεο της συνεδρίασης που ακολουθεί.
Η Δημοτική Κοινότητα αποφάσισε την απαγόρευση της στάθμευσης πίσω από το Μνημείο και αυτήν την απόφαση θα εφαρμόσει και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, μιάς και οι απόψεις τους ταυτίζονται.

Δεύτερο θέμα ημερήσιας διάταξης ήταν ο …..απολογισμός.
Ο κ. Γρηγορόπουλος ενημέρωσε το Συμβούλιο της ΔΚ για τα έργα που πραγματοποιηθηκαν και τα ποσά που δαπανήθηκαν.
Έργα καθαριότητας σε Ληξούρι, Άγιο Δημήτρη, Μιχαλιτσάτα, Λέπεδα, Άγιο Βασίλη, Λουκεράτα. Παρεμβάσεις σε Πεζόδρομο και κεντρική πλατεία.
Αλλά και άλλα έργα μικρά μα σημαντικά που βελτίωσαν την ζωή της πόλης.
Ο κ. Γρηγορόπουλος τόνισε επίσης ότι για όλα τα έργα, υπήρξε συνεργασίας με πολλούς και διαφορετικούς εργάτες και επαγγελματίες. Ανάφερε ότι τα χρήματα της παγίας μοιράστηκαν σε 15 διαφορετικούς ανθρώπους.
Το ανέλυσε στα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου και έγινε αποδεκτή από όλους η σκέψη και η πράξη του.

Συζητήθηκαν και άλλα θέματα και ζητήθηκε από τα μέλη του Συμβουλίου να προτείνουν και να αποστείλουν με εμαιλ στον Πρόεδρο ότι προτάσεις έχουν για μελλοντικές δράσεις και έργα στην πόλη μας.

Αριστέα Χαριτάτου
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, μερική ή ολική, στους ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ εγγράφως την άδεια της αρθρογράφου. Τα Πνευματικά Δικαιώματα προστατευονται βάση Νομοθεσίας και Διεθνών Κανόνων Δικαίου ! Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.

Αναδημοσίευση από mylixouri.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΜπογδάνος απειλεί Μπογιόπουλο: «Ήρθε και η δική σου ώρα…»
Επόμενο άρθροΗ Κεφαλονιά είναι το αρχοντικό δώρο του Ιονίου στις διακοπές μας