Τεταμένη η κατάσταση, σε εγρήγορση Διοίκηση-Ιατροί-Νοσηλευτές και Δήμαρχος-Επικεφαλείς Παρατάξεων.

Η κατάσταση έφτασε στο ΑΜΗΝ και συγκεκριμμένα στην Εισαγγελία, με την “άρνηση” Ιατρών από το ΚΥ Σάμης, να εκτελέσουν τις εφημερίες βάση προγράμματος από την 6η ΥΠΕ. Ξεκινά ΕΔΕ. 

Με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας κ. Καρβέλη, είχε τηλεφωνική επικοινωνία ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γιώργος Κατσιβέλης και μάλιστα του μίλησε με έντονο ύφος.

Με τις πιέσεις και του Δημάρχου αλλά και της Εισαγγελίας Κεφαλονιάς η οποία άρχισε άμεσα να ασχολείται με το θέμα του Μαντζαβινατείου, έρχεται για Σαββατοκύριακο Γενικός Ιατρός από την Αμαλιάδα, προκειμένου να μπορέσει το Μαντζαβινάτειο να παρέχει τις υπηρεσίες του στους ασθενείς.

Απόψε το Νοσοκομείο θα λειτουργήσει με τον Ορθοπεδικό Ιατρό κ. Παπαδάτο 

Στην σημερινή σύσκεψη παρευρέθηκαν όλοι οι επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων. Ο Δήμαρχος και ο Δημήτρης Μαντζουράτος από το πρώτο λεπτό της σημερινής κατάστασης, τόσο με την παρουσία τους στο ΑΤ Παλλικής όσο και αργότερα στο Μαντζαβινάτειο, έδειξαν αγωνιστικό ενωτικό πρόσωπο. 

Δημήτρης Αραβαντινός και Διονύσης Πρεντάνος, Βασίλης Ρουχωτάς, Βαγγέλης Συνοδινός Βαλλιάνος, Βαγγέλης Φαρακλός και Βασίλης Καππάτος, αλλά και ο Ανδρέας Γρηγορόπουλος της Δημοτικής Κοινότητας, αποφάσισαν ότι την Δευτέρα το Ληξούρι ερημώνει.

ΔΕΝ θα λειτουργήσει τίποτα. Τις 11 το πρωϊ θα πραγματοποιηθεί μιά δυναμική κινητοποίηση με την συμμετοχή της Δημοτικής Αρχής, όλων των Παρατάξεων και των Δημοτικών Συμβούλων, φορέων (αθλητικών συλλόγων, πολιτιστικών συλλόγων κλπ) και κόσμου για το Μαντζαβινάτειο.

Έτσι ώστε ποτέ, μα ποτέ, να μην ξαναβρεθούμε στην σημερινή κατάσταση, του να φτάνει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο και επειδή δεν υπήρχε γιατρός, αυτό να φεύγει για το Αργοστόλι. 

Να το κάνουμε πιο λιανά. Αν έχεις κοιλοπονο, αν έχεις υψηλή πίεση, αν κοπείς, αν σου συμβεί τροχαίο ατύχημα, τότε στο Μαντζαβινάτειο ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΣΕ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ, ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ.

Εύχομαι να μην ξαναζήσουμε ποτέ την σημερινή εικόνα.

Είναι απαραίτητη η λειτουργία του Μαντζαβινατείου και αυτό το συνειδητοποιήσαμε, κοιτώντας παγωμένοι το ασθενοφόρο που έφτασε και επειδή δεν βρήκε γιατρό, έφυγε….

Αναμένουμε την ανακοίνωση από τον Δήμαρχο Ληξουρίου, η οποία πάρθηκε ομόφωνα από όλους τους επικεφαλείς των παρατάξεων, τον Πρόεδρο της ΔΚ και φυσικά παρουσία του Διοικητή και Δ/ντη του Μαντζαβινατείου.

Αριστέα Χαριτάτου

Αναδημοσιευση από www.lixouri.gr

Προηγούμενο άρθροΕντυπωσιακή είσοδος του FIOR DI LEVANTE στο λιμάνι – 5 χρόνια πριν (VIDEO)
Επόμενο άρθροΟργή & αγανάκτηση! “Νεκρώνει” την Δευτέρα το Ληξούρι!