Όπως έχουμε πει σε προηγούμενη ανάρτηση, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας παρουσιάστηκαν ακράδαντες αποδείξεις σχετικά με το πόσο …..”καθαρό” είναι το πόσιμο νερό και πόσο κάλπικες είναι οι μετρήσεις και τα τεστ που έβγαλε στην δημοσιότητα η προηγούμενη Δημαρχιακή Αρχή και η ΔΕΥΑΚ.

Χτες κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ληξουρίου, τον λόγο ζήτησε ο Βαγγέλης Ζαρκάδας, της Δημοτικής Κοινότητας, ο οποίος έδειξε σε όλο το Σώμα τα φίλτρα του νερού, τα οποία έφερε από το μαγαζί του στο κέντρο της πόλης.

“Πρέπει να γίνει άμεσα συνάντηση με την ΔΕΥΑΚ.
Να κάνουμε μιά εταιρεία δική μας, του Δήμου όπου με τα έσοδα από τις εισπράξεις των λογαριασμών του νερού να κάνουμε ένα έργο αξιόπιστο προκειμένου να έχουμε καθαρό νερό στην βρύση μας.
Δεν μπορεί η ΔΕΥΑΚ να εισπράττει από τους Ληξουριώτες και να κάνει έργα στο Αργοστόλι και στην υπόλοιπη Κεφαλονιά και κανένα στην σεισμόπληκτη Παλλική”

Ο Δήμαρχος, τοποθετήθηκε τονίζοντας ότι “κάποιες μελέτες πρέπει απαραιτήτως να γίνουν. Πρέπει να γίνει ένας έλεγχος στο σύστημα ύδρευσης να ξέρουμε που έχουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα.
Το επόμενο διάστημα ο εργολάβος θα υπογράψει την σύμβαση αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων στο κέντρο της πόλης.
Για λίγο διάστημα ακόμα θα είμαστε στην ΔΕΥΑΚ. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και τότε θα διαχωριστούμε από την ΔΕΥΑΚ.
Το θέμα του νερού είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα και θα μας απασχολήσει όλους”

Αρ.Χαριτάτου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, μερική ή ολική, στους μή έχοντες εγγράφως την άδεια της αρθρογράφου

Αναδημοσιευση από mylixouri.blogspot.com