Κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, την Παρασκευή 10/7 η Λαϊκή Συσπειρωση έφερε για συζήτηση ένα φλέγον θέμα. Ένα θέμα που αφορά τον Τουρισμό, μιά βαριά βιομηχανία η οποία εν μέσω κοροναϊού αιμορραγεί.

Το Ψήφισμα της Λ.Σ., στήριξε το Δημοτικό Συμβούλιο…

Δείτε περισσότερα και στο βίντεο της συνεδρίασης

Ψήφισμα του Δ.Σ.

·        Το Δ.Σ. πρέπει να σταθεί στο πλάι των μικρών επαγγελματιών (όσων δηλώνουν ετήσιο εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί ξεκινώντας από το φορολογικό έτος 2019).

·     Να επανενταχθούν οι επαγγελματίες του κλάδου και γενικά οι αυτοαπασχολούμενοι σε αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ, με παράλληλη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ του τέλους επιτηδεύματος και της προκαταβολής φόρου, από τα εισοδήματα του 2019

·     Να απαλλαχθούν από τις εισφορές ατομικής ασφάλισης για τους μήνες που επιβλήθηκαν τα μέτρα αναστολής, χωρίς αλλοίωση των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων.

·        Άμεσα να πληρωθούν όλοι οι εποχικοί εργαζόμενοι που δεν εργάστηκαν το μήνα Ιούνιο και να ενταχτούν στον ίδιο μηχανισμό στήριξης όλοι οι ελαστικά απασχολούμενοι και οι εποχικοί εργαζόμενοι στον επισιτισμό και τουρισμό. Καμία απόλυση εργαζόμενου.

·        Κατάργηση όλων των αντεργατικών ΠΝΠ και υποχρεωτική τήρηση όλων των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων στα ξενοδοχεία και στα επισιτιστικά καταστήματα, με επέκταση της άδειας ειδικού σκοπού χωρίς επιβάρυνση των εργαζομένων. Με ευθύνη των εργοδοτών και του κράτους να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον Επισιτισμό

·        Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για όλο το διάστημα της ανεργίας με διασφάλιση όλων των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

·        Παύση πληρωμών σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, τράπεζες. Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί στα λαϊκά νοικοκυριά. Διαγραφή των χρεών των εργατικών οικογενειών. Να ισχύσουν για όλους τα μέτρα μείωσης ενοικίου, αναστολής καταβολής δόσεων δανείου και ρυθμίσεων στην εφορία.

·        Άμεσα μέσα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Να γίνουν δωρεάν τα τεστ για Covid-19 σε όλους τους εργαζόμενους. Να γίνουν προσλήψεις επιπλέον προσωπικού για την ορθή εφαρμογή των πρωτοκόλλων προστασίας των πελατών και των εργαζόμενων.

·        Αποκλειστικό  Δημόσιο Σύστημα Υγείας με πλήρη στελέχωση όλων των δομών Υγείας και μαζικές προσλήψεις προσωπικού του νομού μας.

·        Απρόσκοπτη, επαρκής, φθηνή και ασφαλής ακτοπλοϊκή συγκοινωνία με την ηπειρωτική Ελλάδα με εξασφαλισμένα πλήρως όλα τα δικαιώματα των ναυτικών μας και κυρίως με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

·        H όποια κρατική χρηματοδότηση για την ενίσχυση των εργαζομενων, των αυτοαπασχολούμενων και των ιδιοκτητών μικρών τουριστικών μονάδων να δοθεί απευθείας σε αυτούς και όχι μέσω τραπεζών υπό τη μορφή δανείων κλπ.

Αρ.Χαριτάτου

 

Προηγούμενο άρθροΑργοστόλι: GIVE ME BARBA
Επόμενο άρθροΑργοστόλι: Η θαλασσινή υπέροχη επέλαση των καγιάκ στο Φανάρι! (pics)