Πάμε στα 8 χρόνια σιγά-σιγά από το δυνατό χτύπημα του εγκέλαδου στην περιοχή μας. Ένα χτύπημα που δεν άφησε πίσω του απλά πληγές σε οδικό δίκτυο, υποδομές κλπ, αλλά άφησε πίσω του ανθρώπους, αιρετούς, που δεν μπορούν να διαχειριστούν τα προβλήματα και να ασκήσουν τις ανάλογες πιέσεις στα αρμόδια Υπουργεία, για να τελειώνουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τα οδικά έργα που συνδέουν την Παλλική με το υπόλοιπο νησί.

Για ακόμα μιά φορά, συνειδητοποιούμε ότι τα έργα αποκατάστασης από τους σεισμούς στην περιοχή της Κριτονού και του Σκαυδολίτη, μπήκαν ξανά στον “πάγο” επειδή το Υπουργείο δεν εκτελεί τις υποχρεώσεις του. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, και για ακόμα μιά φορά, τα χρηματικά εντάλματα που πρέπει να κοπούν από το Υπουργείο προς τον ανάδοχο του έργου.

Ιούνιος μπήκε, Ιούνιος θα φύγει, και για ακόμα ένα καλοκαίρι το Ληξούρι θα μετρά τις πληγές του.

Πέρασαν σεισμοί, πέρασαν κυκλώνες, πέρασαν και τυφώνες (μια χειμωνιάτικη μέρα με δυνατά μποφόρ από την Κριτονού αποδεικνύουν του λόγου το αληθές) και ακόμα εις την αναμονήν !

Κύριε Βουλευτά, καλά τα δελτία τύπου, υπέροχες και οι φωτογραφίες, μα όσο συμπαθής κι αν μας είστε, δεν μπορείτε να αντεπεξέλθετε στις υποχρεώσεις σας μιας και δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε στην σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε εδώ στην Παλλική, 8 ολόκληρα χρόνια.

Λυπούμεθα, αλλά οι ανακοινώσεις σας δεν έχουν ουσία…

Πριν μας βρει ένας νέος σεισμός, ένας νέος “Ιανός”, ας φροντίσετε να ολοκληρωθούν έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και είναι πολύ πολύ σημαντικά για την ασφαλή μετακίνηση των οχημάτων από άκρη σε άκρη του νησιού μας.

Ευγενική υπενθύμιση να πιέσετε να λάβουν τις αποζημιώσεις τους οι πληγέντες του “Ιανού” κυρίως στην περιοχή του Δήμου Σάμης

Αναδημοσίευση από http://www.lixouri.gr/