Ληξουριώτικο Καρναβάλι 2020…. έρχεταιιιιιιι….. Το Lixouri.gr αποκαλύπτει….

Απόκριες προ των πυλών και το Lixouri.gr, προσκεκλημένο στην χτεσινοβραδινή συνάντηση της Καρναβαλικής Επιτροπής, σας αποκαλύπτει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ….

Ας ξεκινήσουμε με τα ήδη γνωστά….

27 Φεβρουαρίου 2020, ο Στέλιος Διονυσίου έρχεται στο Ληξούρι για μιά υπέροχη Λαϊκή βραδιά. Στο Ξενοδοχείο του Κοζομπόλη στην Κουνόπετρα. Όσοι πιστοί προσέλθετε και να είστε σίγουροι ότι θα διασκεδάστε. Τετ α τετ Δημάρχου-Γαλάνου, αποφασίστηκε ότι το μικρόφωνο θα πάρει για ένα τραγουδάκι ο σιορ Δήμαρχος με τον απερχόμενο Πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ Άγγελο Κωνσταντάκη…. Άγγελε μακριά απ’ το Ληξούρι δεν μπορείς…. Ομολόγησε το….

Και το Καρναβάλι στο Ληξούρι ξεκινά απ’ την Τσικνοπέμπτη…..τσίκνισμα να αναστενάξει η κάθε γειτονιά. Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Καμηναράτων και Ιόνιος Πνοή (δεν ξέρουμε για άλλους) θα χορέψουν στην Πλατεία και θα σας παρασύρουν για να ζεσταθεί το κοκκαλάκι σας….

14 Φεβρουαρίου, γιορτή του έρωτα, του “αχ και βαχ καρδούλα μου” η Καρναβαλική έχει από κοντά τον εκπληκτικό Αλκαίο Σιουγιούλ, με ένα έντεχνο-ερωτικό πρόγραμμα. Αγαπητέ Σιουγιούλ πες το ναι…..

Α και μην τρομάξετε….. Έρχονται και τα Αγάλματα…. Αμέ. Εκπρόσωποι των γκρουπ θα βάλουν από μιά φορεσιά και θα τους δείτε “κόκκαλο” σε κάθε γωνιά της πόλης. Για να δούμε θα αντέξουν στα πειράγματα σας; Θα καταφέρετε να τους …ξεπαγώσετε;

Πάμε πάμε…..

25 Φεβρουαρίου 2020, ο Φραντζής ο Κώστας, απ’τΆργοστόλι, μας υπόσχεται μιά υπέροχη ροκ βραδιά…..

Σαββάτο μετά την μεγάλη νυχτερινή καρναβαλική παρέλαση, οι latin Buena ventura θα μας κρατήσουν συντροφιά ως το ξημέρωμα στην κεντρική μας πλατεία….

Κυριακή, τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, ο Γιάννης Ζουγανέλης θα μας χαρίσει αξέχαστες στιγμές. Πολυτάλαντος, αξιαγάπητος, κωμικός ίσως και με μεγάλη δόση Ληξουριώτικου DNA στο αίμα του. Να το ψάξουμε κύριοι και κυρίες της Καρναβαλικής. Κάτι θα ‘χει από Ληξουρέϊκο….

Στο ενδιάμεσο η Καρναβαλική ετοιμάζει πολλες δράσεις και για παιδιά. Εργαστήρια αποκριάτικης μάσκας, κατασκευής πάνινης κούκλας, κατασκευή καπέλου και αποκριάτικης φιγούρας. Αλλά και πολλά παιχνίδια, παραδοσιακά Ληξουριώτικα παιχνίδια Άνω Ποτάμι-Κάτω Ποτάμι, την επιμέλεια των οποίων έχει ο Βαγγέλης ο Ζαρκάδας.

Άκου να δεις τώρα, ζήτησαν απ’ όλα τα γκρουπ να αναλάβουν από έναν κάδο (σκουπιδιών) και να τον βάψουν όπως λαχταρούν…. Να βραβευτεί παρακαλώ το καλύτερο καλλιτεχνικό χέρι.

Κάπου μέσα σε όλα θα κάνει ντου και ο σιορ Λασκαράτος….. Όχι δεν σας δουλεύω και ψέματα ποτέ δεν σας λέω. Ο σιορ Ανδρέας Λασκαράτος θα συμμετάσχει ενεργά στο Ληξουριώτικο Καρναβάλι….

Συντονιστείτε εδώ γιατί σιγά σιγά θα αποκαλύπτουμε ακομα περισσότερα νέα από τις Αποκριάτικες εκδηλώσεις….

Στο Facebook θα δείτε τι θέμα έχουν επιλέξει κάποια από τα μαγαζιά της πόλης και να αγοράστε μιά αποκριάτικη στολή της προτίμησης σας….

Όσο δε για την κατασκευαστική επιτροπή, ήδη έχει σηκώσει μανίκια, έχει πιάσει κατσαβίδια και πριόνια και ετοιμάζειιιιιι. Τους αγαπάμε και μας αγαπάνε.

Αριστέα Χαριτάτου

Αναδημοσίευση από www.lixouri.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, μερική ή ολική, στους μή έχοντες εγγράφως την άδεια της αρθρογράφου του blog. Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.