ΜΑΡΤΥΡΙΟ της …σταγόνας το “σπάσιμο” του Δήμου-…ΕΦΙΑΛΤΗΣ Ο ΦΟΡΤΕΣ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του  «Η» από το Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης, μετά από σχετική ερώτηση του Θεόφιλου Μιχαλάτου προς τον δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση για το τι μέλλει γενέσθαι με τη διάσπαση του Δήμου Κεφαλονιάς πήρε την εξής απάντηση:

«Θεωρεί (ο Δήμαρχος) ότι ήδη έχει αργήσει να παρθεί η απόφαση, αφού ο νόμος προβλέπει ότι η τυχόν διάσπαση Δήμων πρέπει να έχει τελεσιδικήσει τουλάχιστον έξι μήνες πριν τις Δημοτικές Εκλογές».

Αναπόφευκτα προκύπτουν δύο ζητήματα.

Πρώτο ζήτημα: Γιατί τόση πρεμούρα από τον Μιχαλάτο για το αν θα σπάσει ή όχι ο Δήμος; Αυτός δεν ήταν που ψήφισε πρόσφατα για το σπάσιμο του ενιαίου Δήμου σε τέσσερις, έστω και αν πριν από πέντε χρόνια (το 2013) επί ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που είχε και πάλι προκύψει ζήτημα διάσπασης του Δήμου είχε εισηγηθεί και ψήφισε να σπάσει ο Δήμος αλλά ….σε 7 Δήμους συν τη μία Κοινότητα που ήταν πριν τον Καλλικράτη ;

Τώρα ακούγεται ότι ….το μετάνιωσε και έχει βάλει «λυτούς και δεμένους» για να μην σπάσει ο Δήμος !

Για ποιο λόγο …άγνωσται αι βουλαί του Θεόφιλου!

Αν και η επικρατούσα άποψη είναι ότι ανέκρουσε πρύμνα για τη διάσπαση, από τη στιγμή που εμφανίστηκε στο προσκήνιο και μάλιστα έχοντας αδιαμφισβήτητα τον πρώτο λόγο στο νέο διευρυμένο Δήμο Αργοστολίου ο πρώην Δήμαρχος Μάκης Φόρτες, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις μετά την πώληση του «Νήσος Κεφαλονιά»  και τις παρενέργειες της στο τοπικό πολιτικό πεδίο και ειδικότερα στη δημοτική αρχή. 

Δεύτερο ζήτημα: Δεν ξέρουμε από πού κυκλοφόρησε η φήμη ότι ο νόμος ορίζει αποκλειστική προθεσμία για να γίνει το σπάσιμο του Δήμου, αρχικά μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου και τώρα, δια στόματος μάλιστα του δημάρχου (!), «τουλάχιστον έξι μήνες πριν τις Δημοτικές Εκλογές»!

Και καλά ο κάθε ένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει (τρόπος του λέγειν ό,τι θέλει…), αλλά ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης ο οποίος μάλιστα έχει κάνει και βουλευτής, άρα (οφείλει να) ξέρει καλύτερα από τον καθένα τι λένε οι νόμοι, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιεί αδιασταύρωτες πληροφορίες που κατατείνουν σε face news και τον εκθέτουν καίρια!

Το συμπέρασμα: Ούτε ο Παρίσης ούτε ο Μιχαλάτος θέλουν το σπάσιμο ο καθένας για δικούς του λόγους! Ανεξάρτητα του τι λένε… Μέσα στην απελπισία τους, ο κάθε ένας με το δικό του τρόπο, δεν μπορεί να κρύψει τον πανικό του για την επερχόμενη διάσπαση του Δήμου!

Το «γαμώτο» γι’αυτούς είναι ότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η βουλευτίνα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου τους έχουν βάλει στο βασανιστήριο …της σταγόνας, γιαυτό και άλλα λένε χθες και άλλα σήμερα, χρησιμοποιούν εμφανείς αναλήθειες και εν ολίγοις …έχουν χάσει τον ύπνο τους!

Αναδημοσίευση από www.kefalonianmantata.gr