Με 2 ασημένια και εξαιρετικές επιδόσεις επιστρέφει η ΓΕ Κεφαλληνίας από το διασυλλογικό των Κ16 στην Πάτρα

Με 2 ασημένια μετάλλια, καλά πλασαρίσματα και εξαιρετικές επιδόσεις επιστρέφουν στην Κεφαλονιά τα αστέρια της Γ. Ε. Κεφαλληνίας που αγωνίστηκαν στην διασυλλογική ημερίδα της κατηγορίας Κ16 στην Πάτρα την Τετάρτη 24 Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα η Αλίκη Σταματελάτου τερμάτισε δεύτερη στα 150μ. με απόδοση 19.94, αποδεικνύοντας αυτό που έχουμε γράψει κατά καιρούς ότι είναι ένα ακόμα ανερχόμενο αστέρι της ΓΕΚ. Να σημειωθεί ότι η εν λόγω απόδοση είναι η δεύτερη καλύτερη που έχει επιτευχθεί στα 150 μ. στην αθλητική ιστορία του νησιού μας.

Επίσης, στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου ανέβηκε και ο Δημήτρης Αντωνάτος εκτοξεύοντας τη σφαίρα στα 14.17 μ. πετυχαίνοντας ρεκόρ Κεφαλονιάς, γράφοντας μία ακόμα χρυσή σελίδα στην αθλητική ιστορία του νησιού μας.

Την τέταρτη θέση κατέλαβε η Σαμουέλα Σελενίτσα στο ύψος με 1.44μ. αποδεικνύοντας ότι το ύψος συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα δυνατά «χαρτιά» της ΓΕΚ.

Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι οι αθλητές που εκπροσώπησαν την ΓΕΚ και το νησί μας στην Πάτρα αγωνίζονται για πρώτη φορά στην κατηγορία των Κ16, ενώ θα αγωνίζοντας στην ίδια κατηγορία και του χρόνου. Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη την εξαιρετική πρώτη εμφάνισή τους, αναμένουμε πολλές ακόμα διακρίσεις και επιδόσεις.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και τους προπονητές τους Νίκο και Γιάννη Μεταξά.

Ο προπονητής και ψυχή της ΓΕΚ Νίκος Μεταξάς μιλώντας στο ekefalonia για την εξαιρετική εμφάνιση των αθλητών του δήλωσε:

«Το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Κ16, που έγινε σήμερα στην Πάτρα είναι ο πρώτος αγώνας στιβου μετά την καραντινα. Εγινε σε ιδιαίτερες συνθήκες, με αυστηρά πρωτόκολλα και χωρίς θεατές. Η ομάδα της ΓΕΚ ήταν μικρή σε αριθμό, μόλις 6 αθλήτριες και 2 αθλητές. Παρόλο που όλα τα παιδιά ήταν για πρώτη φορά στην κατηγορία των Κ16, τα πήγαν πολύ καλά και αποκόμισαν πολύτιμες εμπειρίες. Η σπουδαιότερη επιτυχία ήρθε από τον Δημήτρη Αντωνατο στη σφαίρα, 2ος με 14.17, επίδοση που αποτελεί νέο ρεκόρ Κεφαλονιας στην κατηγορία Κ16 και του δίνει την πρόκριση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Πολύ καλή εμφάνιση και από την Αλίκη Σταματελατου, 2η στα 150μ με 19.14 (πιθανόν παίρνει και αυτή την πρόκριση για το Πανελλήνιο). Από εκεί και πέρα η Σαμουελα Σελενιτσα ήταν 4η στο ύψος με 1.44, η Σταματελατου 5η στο ύψος με την ίδια επίδοση. Πολύ καλές και οι κοπέλες στα 80μ που έκαναν ατομικά ρεκορ (Πυλαρινου, Αλεξανδρατου και Σταμπολλιου), η Πετρατου 9η στο ύψος και 6η στο τετραπλουν και ο Γιώργος Τσιλιμιδος που έκανε νέο ατομικο ρεκορ στα 80μ. Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!».

Πηγή: ekefalonia.gr