Με… ενστάσεις από τους γονείς, η παρουσίαση της επισκευής σχολικών μονάδων Κεφαλονιάς από τις «Κτιριακές Υποδομές»

Ενημέρωση με θέμα την «Επισκευή και ενίσχυση σχολικών μονάδων Κεφαλονιάς», ήρθε να κάνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές Α.Ε Βασίλειος Καραγιάννης, μόνο που συνάντησε τις ενστάσεις – δίκαιες κατά πολλούς – από τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων που αναμένεται να επισκευαστούν.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Τ.Ε.Ε. Κεφαλληνίας και Ιθάκης σε συνεργασία με τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. και αφού ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης Αλέξανδρος Παντελειός έκανε έναν σύντομο χαιρετισμό, δόθηκε ο λόγος στον κ. Καραγιάννη για την ανάλυση των σχολικών μονάδων της Κεφαλονιάς που πρόκειται να επισκευαστούν.

Ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε στα σχολεία που θα επισκευαστούν με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και αυτά είναι, στο Αργοστόλι το 2ο-3ο Γυμνάσιο, το 4ο Δημοτικό, το Νηπιαγωγείο Λακήθρας, το Γυμνάσιο – Λύκειο Ληξουρίου και το Γυμνάσιο Αγίας Θέκλης.

«Πλέον χρηματοδοτήθηκαν οι μελέτες και έχουν πάρει την έγκριση να γίνουν οι δημοπρατήσεις για να ξεκινήσουν τα έργα» ήταν τα λόγια του και συνέχισε: «Η ασφάλεια των σχολείων είναι απολύτως εξασφαλισμένη και ουσιαστικά θα είναι «νέα» σχολεία».

Βέβαια κατά την διάρκεια της ενημέρωσης, γονείς πήραν τον λόγο και εξέφρασαν τις ενστάσεις τους για δύο σχολεία που είναι να επισκευαστούν στο Αργοστόλι.

Για το 4ο Δημοτικό και το 2ο- 3ο Γυμνάσιο

«Καλύτερα να μας αφήσετε στα κοντέινερ – Δεν μπαίνουμε στο 2ο Γυμνάσιο»

«Όσο παράδοξο να σας ακούγετε αυτό καλύτερα να μας αφήσετε στα κοντέινερ. Εκεί νιώθουμε μεγαλύτερη ασφάλεια και γίνεται καλύτερα το μάθημα. Δεν θέτουμε θέμα παλαιότητας των κτηρίων, θέτουμε θέμα λειτουργικότητας. Από αυτό που μας δείχνετε, προτιμάμε τα λυόμενα.

Άλλωστε με αυτά τα χρήματα θα μπορούν να γίνουν σχολεία σε λυόμενα, όπως έχουν γίνει οι ωραιότατες αίθουσες του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι, που βρισκόμαστε αυτή την στιγμή. Εμείς τα παιδιά μας δεν θα τα βάλουμε μέσα σε αυτά τα σχολεία, έστω και αν επισκευαστούν» τόνισε ο κ. Δαναλάτος πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου, με τις ίδιες ενστάσεις να υπάρχουν και από τους γονείς του 4ου Δημοτικού.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν και η βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, η οποία παίρνοντας τον λόγο τόνισε πως : «Τα περισσότερα ζητήματα στα σχολεία δεν είχαν να κάνουν με την στατικότατά τους, αλλά με τις ζημιές που είχαν προκληθεί σε αυτά όπως σπασμένα δάπεδα, τζαμαρίες, κουφώματα κλπ. Τα σχολεία πάντα χρειάζονται συντήρηση και παρακολούθηση σε τακτά χρονικά διαστήματα, διότι ένα δημόσιο κτήριο και ειδικά σχολεία φθείρεται πιο γρήγορα. Πλέον έχουμε μπει στην τελική ευθεία για να γίνουν δημοπρατήσεις και να ξεκινήσουν τα έργα».

Από πλευράς του Δήμου Κεφαλονιάς, το παρών έδωσαν η αντιδήμαρχος οικονομικών Σοφία Γαρμπή και ο αντιδήμαρχος Παλικής Γιώργος Κασιβέλης. Η κα Γαρμπή τόνισε πως «για να δημιουργηθεί ένα νέο σχολείο πρέπει να υπάρχει τεκμηριωμένη ανάγκη, ενώ ως διαδικασία είναι πολυδιάστατη και εμπλέκονται πολλοί».

Το παρών έδωσαν επίσης, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Δημήτρης Μαρκάτος, ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας Λακήθρας Γιάννης Κωνσταντάτος, η Χάιδω Νικολετάτου, η οποία αναφέρθηκε στο Ραφτοπούλειο Γυμνάσιο Μεσοβουνίων και προέτρεψε τον κ. Καραγιάννη οι Κτιριακές Υποδομές να ασχοληθούν κάποια στιγμή και με αυτό ώστε να ξαναγίνει το κτήριο λειτουργικό, μηχανικοί του ΤΕΕ και κάποιοι εκπαιδευτικοί.

Πηγή: www.inkefalonia.gr