Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στο Μουσείο Ληξουρίου

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες το συνεργείο του εργολάβου που έχει αναλάβει τις επισκευές δουλεύει καθημερινά και έχει ολοκληρώσει ένα μεγάλο μέρος των αποκαταστάσεων τόσο στην εσωτερική τοιχοποιία όσο και στη στέγη καθώς και την ψευδοροφή.
Τις επόμενες ημέρες θα μπουν τα πολυκαρμπονικά περιμετρικά στην οροφή της κεντρικής αίθουσας και θα ξεκινήσει το χρωμάτισμα.
Ακολουθούν η αποκατάσταση των επιχρισμάτων στα σημεία του κτιρίου εξωτερικά που είχαν πάθει ζημιές και η μόνωση της στέγης της κεντρικής αίθουσας.
Οι εργασίες, εκτός απροόπτου,  αναμένεται να ολοκληρωθούν στα μέσα Μαΐου.
Μια σημαντικότατη για τον τόπο εκπαιδευτική και πολιτιστική υποδομή θα δοθεί σύντομα ξανά σε χρήση μετά τους σεισμούς του 2014.
Άλλη μια αποκατάσταση που αναλαμβάνει κι εκτελεί η Δημοτική Αρχή από το ταμείο της αφού το κεντρικό κράτος είναι απών!!
Με την ολοκλήρωση των εργασιών θα μεταφερθεί στο Μουσείο και θα λειτουργήσει η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη όπως έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο,  αφού το Υπουργείο Παιδείας μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει ούτε τα έργα υποστύλωσης να κάνει στο Ιστορικό κτίριο των Ιακωβάτων επομένως για τα έργα αποκατάστασης “έχει ο Θεός”…
Σε κάθε περίπτωση η Δημοτική Αρχή παρά τις οικονομικές δυσκολίες και την τερατώδη γραφειοκρατία που καθυστερεί τα πάντα σχεδιάζει κι εκτελεί σημαντικά για τον τόπο έργα.

Αναδημοσίευση από www.portoni.gr