Γράφει ο Ανδρέας Αρβανιτάκης

Με τη δέουσα λαμπρότητα αλλά και όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Εθνικής μας επετείου του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου. Δυστυχώς, λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού, δεν έγινε η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση.

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν με τη Δοξολογία στον ΙΝ της Ευαγγελίστριας στην Μητρόπολη προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου. Παρούσα ήταν το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας, οι διοικητές των σωμάτων ασφαλείας και εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων. Τα σχολεία εκπροσωπήθηκαν από αντιπροσώπους Αβαθμιας και Βθμιας εκπαίδευσης και τρεις σημαιοφόρους των λυκείων της πόλης μας.

Στον πανέμορφο πανηγυρικό που εκφώνησε η κ. Αγγελική Γιαννοπούλου, Φιλόλογος-Ταμίας του Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων Κεφαλληνίας και Ιθάκης, έγινε αναφορά στο διαχρονικό μήνυμα της μεγάλης αυτής άρνησης του έθνους μας απέναντι στις επιβουλές των κατακτητών. Και σήμερα καλούμαστε να πούμε ένα νέο ΟΧΙ σε αυτούς που απειλούν την υγεία, την ευημερία μας, τα δικαιώματα μας σε μια αξιοπρεπή εργασία και διαβίωση.

Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Νάπιερ

Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι μετέβησαν στο μνημείο των Ηρώων στο πάρκο Νάπιερ. Εκεί τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν των πεσόντων και η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους της πολιτείας και των φορέων. Η τελετή ολοκληρώθηκε με τον εθνικό μας ύμνο.

Από την πλευρά μας ευχόμαστε χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες και χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας.

Ζήτω η Εθνική επέτειο του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου.

Προηγούμενο άρθροΤοπική ΝΔ: Τιμάμε εκείνους που τόλμησαν να κάνουν το «ΟΧΙ» πράξη!
Επόμενο άρθροΠάτρα: Βρήκαν τρόπο και έκαναν παρέλαση! Η έξαλλη γυναίκα και ο ρόλος του ιερέα (Βίντεο)