Με μουσική και χορούς γιόρτασαν την Πρωτομαγιά στην Αγία Ευφημία (εικόνες)

Πρωτομαγιά στην Αγία Ευφημία. Έχει γίνει θεσμός το ραντεβού κάθε πρώτη του Μάη στην Αγία Ευφημία εδώ και αρκετά χρόνια. Έτσι και φέτος Κεφαλονίτες επισκέφτηκαν το πανέμορφο αυτό λιμανάκι για να γιορτάσουν την Πρωτομαγιά.

Μάλιστα φέτος υπήρξε μεγάλη προσέλευση από Ληξουριώτικο κόσμο.  Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στην πλατεία της Αγίας Ευφημίας λίγα λεπτά πριν τις 3.30 με τον Σωκράτη Μπένο και τα ταλαντούχα παιδιά της Μαντολινάτας της Πυλάρου.

Ταυτόχρονα δυό ζευγάρια του Π.Σ. “το Φανάρι” χόρεψαν βαλς. Ευχάριστη έκπληξη ήταν και η παρουσία της Βίκυς Φωκά, η οποία ερμήνευσε το “ταγκό της Νεφέλης” της Χ.Αλεξίου. Και μετά την μουσική σειρά είχαν, φυσικά, οι χοροί. Χοροί μοντέρνοι, χιπ χοπ, παραδοσιακοί. Συγκεκριμμένα η δασκάλα χορού κα Μ.Χρυσικού και τα πανέμορφα παιδάκια της άνοιξαν τις χορευτικές εκδηλώσεις με τον καλύτερο τρόπο.

Ακολούθησε το τμήμα “Καποέιρα ” του κ. Π.Αγαθου. Βραζιλιάνικη πολεμική τέχνη. Σαρωτικές κινήσεις, κλωτσιές, ακροβατικά και χορός. Θα θέλαμε να τους ξαναδούμε σύντομα σε κάποια εκδήλωση. Μας εντυπωσίασαν. Σειρά είχαν τα τμήματα μοντέρνου χορού της Σχολής της κα Ελ.Λιβιεράτου. Παιδιά νηπίου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου παρουσίασαν ένα πλούσιο πρόγραμμα. Και από τους μοντέρνους στους παραδοσιακούς….

Ο χοροδιδάσκαλος κ. Σταύρος Παναγόπουλος και το εφηβικό τμήμα της ΚΕΔΗΚΕ στην Πύλαρο επέλεξε χορούς Ηπειρώτικους αλλά και από την νησιωτική Ελλάδα. Σταύρο κάθε φορά και καλύτερος. Έχεις φτιάξει μιά δυνατή εφηβική ομάδα στην Πύλαρο. Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με το τμήμα Ενηλίκων του Π.Σ. Αγίας Ευφημίας “το Φανάρι”. Μαρία Θεοτοκάτου και Ρούλα Βώρου κάνατε εξαιρετική δουλειά…. Ξεκινήσατε με δυό χορούς παραδοσιακούς από την Κέρκυρα και νοστάλγησα περισσότερο την ιδιαίτερη πατρίδα.

Δυό χορούς με έντονο το Κερκυραϊκό στοιχείο, τόσο στις εκφράσεις των προσώπων σας όσο και στις εκτελέσεις των βημάτων. Σίγουρα οι περισσότεροι σήμερα επιλέξατε να ξεκουραστείτε και να δροσιστείτε σε κάποια από τις γαλαζοπράσσινες παραλίες του νησιού μας.

Και φυσικά και εμείς το ίδιο με το τέλος των Πρωτομαγιάτικων εκδηλώσεων. Μιά βουτιά ήταν αρκετή για να ξεκουράσει και να αποβάλλει και το στρες των ημερών. Καλό μήνα. Καλά μπάνια μιάς και ο υδράργυρος ανεβαίνει συνεχώς.

Πηγή: www.inkefalonia.gr