Η Ανάσταση του Θεανθρώπου μας στέλνει ένα χαρμόσυνο μήνυμα αναφορικά με την επιτακτική ανάσταση της Κεφαλονιάς και κατ’ επέκταση της Ελλάδας.

Του Άγγελου Αρτελάρη,

Δημοσιογράφου

Ομιλούμε για την αξιακή, κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ανάσταση. Με την παρουσία ικανών και πετυχημένων ανθρώπων, οποίοι έχουν τη δυνατότητα να το πράξουν.

Κακά τα ψέματα, το νησί ταλαιπωρείται όλα αυτά τα χρόνια από «μαθητευομένους μάγους», από ανθρώπους δίχως να κατέχουν την ικανότητα και τις διασυνδέσεις και από παράγοντες που ενεργούσαν κατά το δοκούν. Ως εκ τούτου, δεν έχει επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα σε όλα τα επίπεδα. Ο πήχης των προσδοκιών αλλά και των αποτελεσμάτων παρέμεινε χαμηλά, αλλά παρά το συγκεκριμένο γεγονός η δημοτική αρχή και η βουλευτής δεν κατάφεραν να το περάσουν… Γιατί;

Διότι, ουδέποτε ασχολήθηκαν σοβαρά με τα πραγματικά προβλήματα της Κεφαλονιάς. Αν και έπρεπε να «αγκαλιάσουν» όλους τους Κεφαλονίτες, δεν το έπραξαν. Είτε από ανικανότητα και ανεπάρκεια, είτε για προσωπικούς λόγους. Ως αποτέλεσμα ήταν η πρωτοφανής απαξίωση των περιφερειών, των περιοχών και των γειτονιών του νησιού. Η πλήρης παραμέληση των περιοχών και η απόλυτη περιφρόνηση των κατοίκων τους.

Αυτή είναι η ζοφερή πραγματικότητα, έστω κι αν κάποιοι προσπαθούν να μας παραπλανήσουν λίγους μήνες πριν τις εκλογές με μακέτες και με έργα εικονικής πραγματικότητας. Για τη δημιουργία αυτής της ψευδαίσθησης, της παραμόρφωσης που προσφέρεται, οι Κεφαλονίτες ουδεμία ευθύνη έχουν. Γι’ αυτή που θα έχουν είναι της παρουσίας και της συμμετοχής τους στην εικονική αυτή …εμπειρία.

Είναι ξεκάθαρο ότι σ’ αυτή την αλλοιωμένη, την παραμορφωμένη εικόνα που μας μετέφερε η νυν δημοτική αρχή, αυτή του Αλέξανδρου Παρίση, συνέβαλε ως ένα σημείο η δραστηριότητα της περιφέρειας και η παρουσία του Παναγή Δρακουλόγκωνα. Ουσιαστικά έδωσε «χείρα βοηθείας» τόσο στον Παρίση και τους συν αυτώ όσο και στη βουλευτή του Σύριζα, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, συμβάλλοντας ποικιλοτρόπως.

Οι καταστάσεις, πλέον, έχουν αλλάξει ριζικά στην Κεφαλονιά. Κατά πρώτο και κύρια, με τη διάσπαση του δήμου σε τρεις περιφέρειες και τη συμμετοχή κι άλλων συνδυασμών στις δημοτικές εκλογές. Κατά δεύτερο, με την υποχρεωτική συνεργασία των παρατάξεων, με αποκλειστικό στόχο το συμφέρον των περιοχών. Κατά τρίτο, με την ολοκλήρωση του …όμορφου και γοητευτικού, στην αρχή, παραμυθιούπου μας σέρβιρε ο Σύριζα εξαιτίας του οποίου, η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου εκλέχθηκε βουλευτής του νησιού. Διότι, υπό φυσιολογικές συνθήκες ουδέποτε θα συνέβαινε ένα τέτοιο γεγονός.

Συμπερασματικά, έπρεπε να φθάσουμε στον πάτο του βαρελιού για να αξιολογήσουμε και να καταλάβουμε, έστω και αργά, ορισμένα χρήσιμα πράγματα. Πρωτίστως, ότι χρειαζόμαστε ικανούς ανθρώπους, που γνωρίζουν πως θα αναπτύξουν μια περιοχή και πως θα εξελίξουν τους κατοίκους αυτής. Δεν θα υποδείξουμε εμείς αυτούς τους ανθρώπους, εν τούτοις, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι, πλέον, χρειαζόμαστε την ανάσταση…

Αναδημοσίευση από www.kefaloniatimes.gr