Με το σύνθημα «ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ, κάθε νησί ψηλά» η Ρόδη Κράτσα-Με κόσμο αλλά και απουσίες η εκδηλωση

Παρουσία του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλονιάννη, η υποψήφια Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα, άνοιξε ουσιαστικά την αυλαία της προεκλογικής της εκστρατείας απόψε το απόγευμα στην Κοργαλένειο Βιβλιοθήκη.
Η Ρόδη Κράτσα, η επίσημη υποψήφια στηριζόμενη από την Νέα Δημοκρατία, είδε σχεδόν να γεμίζει η αίθουσα της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης, ωστόσο για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ φάνηκε ότι ένα σημαντικό κομμάτι στελεχών και κόσμου της Νέας Δημοκρατίας δεν έδωσε το παρόν στην αποψινή συγκέντρωση. Ωστόσο, αυτοί που παραβρέθηκαν χειροκρότησαν με θέρμη αρκετές φορές την κα Κράτσα, αλλά και τον Μανώλη Κεφαλονιάννη, που ήρθε στην Κεφαλονιά για να στηρίξει την υποψηφιότητά της. «Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για την κατάλληλη θέση, είναι η μοναδική επιλογή για τα Ιόνια Νησιά και μπροστά της έχει πεδίο δόξης λαμπρό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κεφαλογιάννης και συνέχισε: «Η κα Κράτσα είναι μια άξια πολιτικός και θα δώσει τεράστια προστιθέμενη αξία στα Ιόνια Νησιά σε περίπτωση που εκλεγεί Περιφερειάρχης. Είναι τεράστιες οι διασυνδέσεις που έχει στις Βρυξέλλες, εντός και εκτός του Ευρωκοινοβουλίου, οι οποίες θα βοηθήσουν την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε όλους τους τομείς. Η Ρόδη Κράτσα θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης στο να γίνει η Περιφέρεια πιο ευρωπαϊκή».

«Οφείλω στα Επτάνησα σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι»
Πριν ξεκινήσει η ομιλία της Ρόδη Κράτσα και αφού είχε καλωσορίσει τον κόσμο η πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Γιάννα Κουλουμπή, η δημοσιογράφος από την Ζάκυνθο, Αρετή Σιδηροκαστρίτου, έκανε μια μικρή εισαγωγή πάνω στο βιογραφικό της κας Κράτσα, κυρίως από την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το 1999 μέχρι το 2014. Στη συνέχεια, η υποψήφια Περιφερειάρχης πήρε τον λόγο και μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είναι τιμή και υπερηφάνεια που θα εκπροσωπήσω τα Επτάνησα, νοιώθω ότι οφείλω στα Επτάνησα, οφείλω να τα οδηγήσω στην εξωστρέφεια, σε ευρωπαϊκούς δρόμους, έπρεπε να επιστρέψω στη γενέτειρά μου και το έκανα. Η Περιφέρεια πρέπει να δώσει τις μάχες της όχι μόνο στην Κέρκυρα ή την Αθήνα, αλλά και στις Βρυξέλλες και πιστεύω ότι η εμπειρία μου θα είναι πάρα πολύ χρήσιμη εκεί. Πρέπει να αναδείξουμε τις ανάγκες των νησιών μας, πρέπει να διεκδικήσουμε με δυνατή φωνή προς τους δυνατούς εταίρους μας στην Ευρώπη. Είμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, σε αναζήτηση της ανάπτυξης, αλλά χωρίς επενδύσεις η ανάπτυξη που όλοι προσδοκούμε δεν έρχεται».

Βολές κατά Σπύρου, Γαλιατσάτου, αλλά και κυβέρνησης
Η Ρόδη Κράτσα αναφέρθηκε στις πολλές παθογένειες που υπάρχουν στα Επτάνησα αφήνοντας σοβαρές αιχμές για την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή του Σπύρου Σπύρου, αλλά και την τωρινή του Θόδωρου Γαλιατσάτου. Συγκεκριμένα ανέφερε μεταξύ άλλων: «Τα Ιόνια Νησιά υστερούν σε ανταγωνιστικότητα και αυτό είναι ένα μεγάλο καμπανάκι για μένα. Οι προηγούμενοι αιρετοί Περιφερειάρχες άφησαν τα νησιά στην τύχη τους με υποβαθμισμένες υπηρεσίες, χωρίς δομές υγείας και ασφάλειας για τους κατοίκους και τους τουρίστες μας. Το θεσμικό περιβάλλον της κυβέρνησης με την βαριά φορολογία έβαλε φρένο σε μεγάλες επενδυτικές δυνατότητες, για παράδειγμα την επένδυση από το Κατάρ που ναυάγησε του Εμίρη Αλ Θάνι. Με εμένα στο τιμόνι της Περιφέρειας ο Εμίρης δεν υπήρχε περίπτωση να μην επενδύσει στα Επτάνησα. Δεσμεύομαι ότι θα αγωνιστώ για να δώσω στα νησιά μας την χαμένη τους υπερηφάνεια. Νέες υποδομές, καινοτομία στην επιχειρηματικότητα και επενδύσεις μέσα από νέες τεχνολογίες θα έρθουν στα Επτάνησα». Στο σημείο αυτό η κα Κράτσα παρουσίασε το όνομα και το λογότυπο του συνδυασμού της, που είναι «ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ, κάθε νησί ψηλά».

Επίλογος με βασικό πρόγραμμα και με τέσσερις υποψηφίους
Στον επίλογό της η κα Κράτσα αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες που θα κινηθεί προεκλογικά και αυτοί είναι:
Ενίσχυση της συνοχής της Περιφέρειας μέσα από την πολιτιστική και ιστορική διαδρομή των νησιών μας
Το νέο μοντέλο του Τουρισμού της Περιφέρειας
Το πρόγραμμα μη διάβρωσης των ακτών μας, που συντελείται λόγω της κλιματικής αλλαγής
Ενδοεπικοινωνία μεταξύ των νησιών τόσο σε συγκοινωνίες όσο και στο εμπόριο
Ενίσχυση εξωστρέφειας και δημιουργία της Μέγα-Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και Αδριατικής
«Οι προηγούμενες Περιφερειακές Αρχές υστέρησαν, εμείς έχουμε όραμα, τόλμη και αποφασιστικότητα να πάμε μπροστά τα νησιά μας. Με αλληλεγγύη, ισονομία και κοινούς στόχους θα νησιά μας θα γίνουν και πάλι δυνατά, θα πάνε ψηλά, συμπλήρωσε η κα Κράτσα στο επιμύθιο του επιλόγου της». Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην παρουσία στην αίθουσα της Κοργιαλενείου τους Σωτήρη Κουρή, Σταύρο Τραυλό και στους Σμαράγδα Σαρδελή και Θανάση Λιβιτσάνη από την Ιθάκη. Μπορεί να μην τους ανακοίνωσε επίσημα ότι θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό της, ωστόσο πέρασε το μήνυμα σε όλους τους παριστάμενους. Παρόντες ήταν οι δύο εν δυνάμει υποψήφιοι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Λυκούδης και Παύλος Παπαδάτος, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, με τον αναπληρωτή του, Διονύση Λυκούδη, αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας και ο Σπύρος Γασπαρινάτος, επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Επιμελητήριο.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Αναδημοσιευση από www.efimeridakefalonia.gr