Με το «βλέμμα» στις Περιφερειακές εκλογές: Ζυμώσεις, συνεργασίες και οι δυσκολίες στο δρόμο προς τις κάλπες

Οι βουλευτικές εκλογές την Άνοιξη του νέου έτους θα είναι η πρώτη αναμέτρηση πολιτικών δυνάμεων του τόπου και το πρώτο crash test για την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης.

Τα κομματικά ψηφοδέλτια προετοιμάζονται και αυτή την φορά με ιδιαίτερη προσοχή όχι μόνο στο βιογραφικό των υποψηφίων αλλά και σε όλες τις πτυχές του πολιτικού βίου τους.

Παράλληλα όμως, έντονη κινητικότητα υπάρχει και για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης στους Δήμους και τις Περιφέρειες του ερχόμενου Οκτωβρίου. Στους περισσότερους Δήμους της Περιφέρειάς μας είναι θολό και μπερδεμένο το τοπίο και είναι ακόμα αδιαμόρφωτο.

Στην Περιφέρεια η εικόνα είναι σαφέστερη. Η μάχη είναι υψηλότερων απαιτήσεων, άρα πιο δυσπρόσιτη για πιθανούς επίδοξους υποψηφίους. Οι Περιφερειάρχες είναι όπως και οι βουλευτές ex officio υποψήφιοι με την στήριξη των αντίστοιχων κομμάτων γιατι η μάχη είναι “πολιτική”.

Ξανά υποψήφια η Κράτσα με το βλέμμα στα “Ιόνια Νησιά του 2030”

Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, προς το παρόν μόνο από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρο το τοπίο.
Η σημερινή Περιφερειάρχης, μόνη γυναίκα Περιφερειάρχης της χώρας, που τους τελευταίους μήνες έχει αρχίσει να δείχνει θετικά αποτελέσματα σε πολλούς τομείς δηλώνει σαφώς ότι δεν αφήνει τους αγώνες στην μέση του δρόμου, ότι μένουν πολλά να γίνουν και ότι χτίζει το σχέδιο της “Ιόνια Νησιά 2030”. Kάτι άλλωστε που ξεκαθάρισε στην πρόσφατη συνέντευξή της στην ΕΡΤ. Την ίδια ώρα εμπλουτίζει και ανανεώνει τα ψηφοδέλτια της, σε κάθε περιφερειακή ενότητα, ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου.

Από την άλλη μεριά στην Πειραιώς έχουν, κατά καιρούς, ενημερώσει τους επίδοξους “μνηστήρες” ότι η σημερινή Περιφερειάρχης έχει την απόλυτη στήριξη του κόμματος της ΝΔ. Μάλιστα, ο Γραμματέας της ΝΔ Παυλος Μαρινάκης έχει προσωπικά ενημερώσει “αυτόκλητους σωτήρες” ότι όσοι περιμένουν να δοθεί αλλού το “χρίσμα” μάλλον θα περιμένουν άδικα και ότι η σημερινή Περιφερειάρχης έχει την αμέριστη στήριξη του Πρωθυπουργού και του κόμματος.

Σκοτάδι από άλλους πολιτικούς σχηματισμούς και το στοίχημα του Θόδωρου

Στον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να παγιωθεί ως υποψήφιος ο Θόδωρος Γαλιατσάτος χωρίς όμως να έχει καμία εγγύηση υποστήριξης έως τώρα. Στην Κουμουνδούρου αναζητούν υποψήφιο από την Κέρκυρα χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια αξιόλογη υποψηφιότητα που να μπορεί να συνθέσει.

Στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν κινείται τίποτα. Περιμένουν τις εθνικές εκλογές για τελικές κινήσεις ή (και) στερούνται κατάλληλων προσώπων.

Ο χρόνος φυσικά μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι μεγάλος και σίγουρα έχουμε να δούμε και να ακούσουμε πολλά μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβρη.