Μεγάλη κινητοποίηση για την υγεία του Νησιού (εικόνες & βίντεο)

Κινητοποίηση σήμερα στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς από το ΕΚΚΙ, και το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου. Μίλησαν ο Ηλίας Παρίσης εκ μέρους των ΑμεΑ, ο Δημ. Μαντζουράτος εκ μέρους του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, η Πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων του Νοσοκομείου κ. Βάσο Βουτσινά και ο Σπύρος Καμπίτσης εκ μέρους του ΕΚΚΙ.

Μεταξύ πολλών τονίστηκε ιδιαίτερα.

Η διεκδίκηση των υπηρεσιών υγείας είναι υπόθεση όλων των πολιτών της Κεφαλονιάς- Ιθάκης και η αποψίλωσή τους λόγω της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης έχει δυσμενείς επιπτώσεις στον πληθυσμό και στους επισκέπτες των νησιών μας.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζοντας τη μνημονιακή πολιτική αγοράζει φρεγάτες και πολεμικό υλικό περικόπτοντας υπηρεσίες υγείας, παιδείας, επιδόματα, συντάξεις και άλλες κοινωνικές παροχές.

Στο Γ.Ν.Κ. δεν υπάρχει αιματολόγος, ΩΡΛ, ψυχίατρος, γαστρεντερολόγος, δερματολόγος ενώ είναι ακάλυπτες οι μισές οργανικές θέσεις νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού. Στο νοσηλευτικό προσωπικό επιβάλλονται παράνομα και επισφαλή προγράμματα εργασίας οδηγώντας το στα όρια της εξουθένωσης και της εργασιακής εξόντωσης την ίδια στιγμή που δρομολογείται η περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Η σίτιση και η καθαριότητα είναι παραδομένη στον ιδιωτικό τομέα παρά τις αντίθετες εξαγγελίες, αφήνοντας ακάλυπτες οργανικές θέσεις σε αυτές. Οι σεισμικές υδραυλικές και ηλεκτρολογικές βλάβες ακόμη δεν έχουν αποκατασταθεί, με δυνητικό επαπειλούμενο κίνδυνο για τη ζωή και την ασφάλειά μας. Στην Πτέρυγα «Βεργωτή» δε λειτουργεί ούτε η ΜΕΘ ούτε η Ψυχιατρική Κλινική και οι ασθενείς ταλαιπωρούνται νοσηλευόμενοι εκτός νομού.

Δυστυχώς επαληθευτήκαμε σε ότι αφορά στο «Μαντζαβινάτειο». Λόγω παντελούς έλλειψης παθολόγων , η Παθολογική Κλινική δε λειτουργεί και οι ασθενείς νοσηλεύονται στην ήδη επιβαρυμένη Παθολογική Κλινική στο Αργοστόλι. Το «Μαντζαβινάτειο» λειτουργεί πλέον μόνο ως Κέντρο Υγείας με μετακινούμενους Γενικούς γιατρούς από το Κ.Υ. Σάμης , συντελώντας έτσι στην αποδυνάμωση των υγειονομικών υπηρεσιών στη Σάμη και στην ευρύτερη περιοχή. Κλείνουν τις τρύπες ανοίγοντας άλλες εις βάρος των Κεφαλλονιτών και των επισκεπτών των νησιών μας.

Δεν πάει άλλο! Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Διεκδικούμε εδώ και τώρα:
– Εξοπλισμό και στελέχωση με μόνιμο προσωπικό στο Γ.Ν.Κ., το «Μαντζαβινάτειο», το Κ.Υ. Σάμης και Ιθάκης, το ΕΚΑΒ, το ΚΕΦΙΑΠ και τις δομές ψυχικής υγείας.
– Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
– Όχι στους εκβιασμούς και την ποινικοποίηση των εργαζομένων.
– Την κατάργηση Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, Ανώνυμων Εταιριών του Υπουργείου Υγείας και των Μ.Κ.Ο.
– Όχι στα αιματηρά εξιτήρια τηρώντας τους «σφικτούς» προϋπολογισμούς και μετακυλίοντας το κόστος των υπηρεσιών στις τσέπες των ασθενών.
– Αποκλειστικά ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ υγεία-πρόνοια για όλους.

Με το κλείσιμο της εκδήλωσης μας έκανε δηλώσεις ο κ. Γιαν. Διγαλέτος από τη Σάμη για το Κέντρο Υγείας που κλείνει και τις κινητοποιήσεις που έγιναν.


                     

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr