Μεγάλη ντροπή για την ιστορία μας (Δήμαρχε Αλέξανδρε Παρίση και Πρόεδρε της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου Λούκα Νιφοράτε)

Από Αργοστολιώτη αναγνώστη της εφημερίδας μας, λάβαμε το παρακάτω e-mail:

«Αγαπητοί Δήμαρχε Αλέξανδρε Παρίση και Πρόεδρε της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου Λούκα Νιφοράτε, είναι μεγάλη ντροπή η αδιαφορία σας για την Ιστορία του τόπου μας.

Στις 25 Μαρτίου, έγινε στο Κοιμητήριο Δραπάνου η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Ηρωα του 1821 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΕΤΑΞΑ, που κάποιοι πριν εσάς, χρόνια πολλά πίσω, φρόντισαν να αναγείρουν μία μεγαλοπρεπέστατη μαρμάρινη στήλη, όπως αρμόζει στον ΗΡΩΑ μας, στο χώρο Ταφής του!

Ενα Μνημείο, που σήμερα, από την αδικαιολόγητη για μένα αδιαφορία σας, έχει χάσει τη λάμψη του, και είναι βρώμικο, απεριποίητο, θλιβερά παραμελημένο!

Ενα Μνημείο, που θα έπρεπε να τραβάει τα μάτια του επισκέπτη του Κοιμητηρίου μας από υπερηφάνια, σύμβολο της Ιστορίας μας, και όχι από ΝΤΡΟΠΗ για τις δικές σας ΜΗ ενέργειες!

Αντί λοιπόν να αναλώνεστε με κατασκευές παράνομες και κακαίσθητες στον Ιερό Χώρο του Δραπάνου, αντί να αναλώνεστε κλειδαμπαρώνοντας τις πόρτες και τα πορτόνια, ασχοληθείτε με τα σημαντικά!

Μην βλέπετε τον Ιερό αυτό χώρο, μόνο ως ένα ακόμα «πεδίο ψηφοληψίας»!

Τους Νεκρούς μας, οφείλουμε να τους τιμούμε και να τους σεβόμαστε με κάθε τρόπο!

(Οι φωτογραφίες του Μνημείου Κ. Μεταξά, τις «δανείστηκα» από το FB του φίλου γιατρού Γεωργίου Κουρή)

Ενας Αργοστολιώτης

Αναδημοσίευση από www.kefalonianmantata.gr