Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Διον. Λυκούδη-Στο έργο της παραλιακής δεν θα μπουν φανάρια & παγκάκια!

Εφ’όλης της ύλης συνέντευξη από τον Αναπληρωτή Δημάρχου κ. Διον. Λυκούδη. Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν και μίλησαν ο Νίκος Ανουσάκης, ο Διον. Λυκούδης και ο Γασπαρινάτος. Η συνέντευξη ήταν προγραμματισμένη για την διαδικασία δημοπράτησης του έργου ”ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ. Το έργο, προϋπολογισμού 2.794.408,76 ευρώ, μελετήθηκε και εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ από τον Δήμο. Πρόκειται για ένα έργο ζωής για το Ληξούρι, που η ολοκλήρωσή του θα συμβάλλει τα μέγιστα στην υγεία των δημοτών και στην επίλυση του μεγάλου προβλήματος των διαρροών της πόλης, που είναι η αιτία των διακοπών νερού, καθώς λόγω παλαιότητας του δικτύου τεράστιες ποσότητες χύνονται στο έδαφος κατάσταση που επιδεινώθηκε κατά τη διάρκεια των σεισμών.  Επίσης παρακολουθήσαμε την διαδικασία  ανόδου  του διαγωνισμού στο διαύγεια.

Ωστόσο ο κ. αντιδήμαρχος αναφέρθηκε αναλυτικότερα για το “καθαρό νερό” και όσα διαδραματίστηκαν μέχρι να φτάσουν στα εγκαίνια στο εργοστάσιο πριν λίγες μέρες. Επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον της αντιπολίτευσης ιδιαίτερα στην παράταξη του  Θεόφιλου Μιχαλάτου, αναφέροντας ότι όλα τα ΜΜΕ που βρίσκονται υπό την επήρεια του,  έχουν δημιουργήσει άσχημη ατμόσφαιρα με όσα λένε. Αναφέρθηκε επίσης και για τα έργα τα οποία έχουν γίνει και γίνονται όπως στο έργο στο Μαϊστράτο και στην παραλιακή ζώνη. Ιδιαίτερα για το έργο της παραλιακής ζώνης μας είπε κάτι απίστευτο, το έργο βρίσκεται υπό την εποπτεία του κράτους, κι όμως δεν έχει προγραμματιστεί να μπουν φανάρια αλλά και παγκάκια. Όταν ρωτήθηκαν οι υπεύθυνοι απάντησαν ότι εμείς προγραμματίζουμε “κάτω”, όσα άπτονται στη γη (;)  για φανοστάτες και παγκάκια δεν είναι της αρμοδιότητας τους . Επίσης αναφέρθηκε και στη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο για το πάρκινγκ στο Αργοστόλι.

Ρωτήθηκε ο κ. αντιδήμαρχος για τον Θαλασσόμυλο. Όπως είπε ήδη υπάρχουν δυο ανάδοχοι οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν μουσειακή μελέτη του Θαλασσόμυλου. Για το οδικό δίκτυο όπως είπε έχουν διατεθεί ένα εκατομμύριο για έργα οδοποιίας μόνο σε δρόμους που είναι αρμοδιότητας του Δήμου.

Είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη, ιδιαίτερα σε περίοδο προεκλογική, Δημοτικές εκλογές και Ευρωεκλογές, γι αυτό και επιτέθηκε  στη Βουλευτή με πολλά παράπονα, αλλά και στην κυβέρνηση για κακή συνεργασία με υπαιτιότητα της.

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη,εφ’όλης της ύλης, για όσους θέλουν να καταλάβουν το πνεύμα αλλά και τον ….λόγο του Διον. Λυκούδη, τους συνιστούμε να την ακούσουν. Θα βγάλουν πολλά συμπεράσματα.

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr