Μουσικοχορευτική πανδαισία  στο Δημοτικό Θέατρο  από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κεφαλονιάς και Ιθάκης“ΙΟΝΙΟΣ ΠΝΟΗ”.  Παράσταση  – αναδρομή στους σημαντικότερους σταθμούς της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας με τίτλο: “Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει”, με την υποστήριξη του Συνδέσμου Φιλολόγων Κεφαλονιάς και Ιθάκης. . Συμμετείχε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σάμης “ΑΙΓΙΑΛΟΣ” και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζερβάτων “ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ”.

Η επιμέλεια της παράστασης ήταν από τον Δημ. Μαντζουράτο και τη διδασκαλία των χορών, από Ιωάννα Βαλλάτου, Αγγελική Βυτινιώτη, Θανάσης Γκουντινάκης, Έφη Λιγνού, Δημ. Μαντζουράτος και Σταύρος Παναγόπουλος. Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς και ΚΕΔΗΚΕ.

Αξίζει να αναφερθούμε στην εξαίρετη εμφάνιση της Ορχήστρα: Πρόδρομος Μπακλατζής (βιολί, τραγούδι), Νίκος Αγγούσης (κλαρίνο), Δημ. Παναγούλιας (κρουστά), Γιάννης Καρακαλπακίδης (λαούτο), Πόλυς Εφραιμίδης (ποντιακή λύρα), Νίκος Τζουλιαδάκης (κρητική λύρα), Αντώνης Παπαδάκης (κρητικό λάουτο). Επιμέλεια κειμένων: Δημ. Ζαβιτσιάνος, Αντζελίνα Γιαννοπούλου, Γιώργος Ματαράγκας.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν κάτι  που πρώτη φορά το αντικρύζαμε, ενώ η ανταπόκριση των χορευτών και χορευτριών σε απόδοση ξεπέρασε κάθε προσδοκία των οργανωτών. Μια μουσικοχορευτική ανεπανάληπτη παράσταση, συγχαρητήρια σε όλους.

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr

 

Προηγούμενο άρθροΣυναλλαγές πάνω από 200 ευρώ μόνο με κάρτα -Μετρητά… τέλος
Επόμενο άρθροΟ ευρών αμειφθήσεται!