Μια ανεπανάληπτη μουσικοχορευτική παράσταση (pics+videos)

Μουσικοχορευτική πανδαισία  στο Δημοτικό Θέατρο  από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κεφαλονιάς και Ιθάκης“ΙΟΝΙΟΣ ΠΝΟΗ”.  Παράσταση  – αναδρομή στους σημαντικότερους σταθμούς της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας με τίτλο: “Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει”, με την υποστήριξη του Συνδέσμου Φιλολόγων Κεφαλονιάς και Ιθάκης. . Συμμετείχε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σάμης “ΑΙΓΙΑΛΟΣ” και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζερβάτων “ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ”.

Η επιμέλεια της παράστασης ήταν από τον Δημ. Μαντζουράτο και τη διδασκαλία των χορών, από Ιωάννα Βαλλάτου, Αγγελική Βυτινιώτη, Θανάσης Γκουντινάκης, Έφη Λιγνού, Δημ. Μαντζουράτος και Σταύρος Παναγόπουλος. Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς και ΚΕΔΗΚΕ.

Αξίζει να αναφερθούμε στην εξαίρετη εμφάνιση της Ορχήστρα: Πρόδρομος Μπακλατζής (βιολί, τραγούδι), Νίκος Αγγούσης (κλαρίνο), Δημ. Παναγούλιας (κρουστά), Γιάννης Καρακαλπακίδης (λαούτο), Πόλυς Εφραιμίδης (ποντιακή λύρα), Νίκος Τζουλιαδάκης (κρητική λύρα), Αντώνης Παπαδάκης (κρητικό λάουτο). Επιμέλεια κειμένων: Δημ. Ζαβιτσιάνος, Αντζελίνα Γιαννοπούλου, Γιώργος Ματαράγκας.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν κάτι  που πρώτη φορά το αντικρύζαμε, ενώ η ανταπόκριση των χορευτών και χορευτριών σε απόδοση ξεπέρασε κάθε προσδοκία των οργανωτών. Μια μουσικοχορευτική ανεπανάληπτη παράσταση, συγχαρητήρια σε όλους.

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr