Στα πλαίσια του διήμερου γιορτασμού για το Πολυτεχνείο η ΕΛΜΕ-ΚΙ, το τοπικό Παράρτημα της ΕΕΔΥΕ και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κεφαλονιάς και Ιθάκης, διοργάνωσαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου, εκδήλωση παρουσίαση των έργων μαθητών και μαθητριών, Γυμνασίων και Λυκείων, τα οποία συμμετείχαν στη δράση καλλιτεχνικής και πνευματικής δημιουργίας στα σχολεία της ΕΕΔΥΕ για το 2017 – 2018 με τίτλο “Μια εικόνα τρία ερωτήματα”.

Μαθητές και μαθήτριες διάβασαν ή απήγγειλαν ποιήματα, μια όμορφη και ….διδακτική στιγμή απολαύσαμε όλοι όσοι βρεθήκαμε στην αίθουσα, απολαμβάνοντας κυριολεκτικά αγόρια και κορίτσια που εμπνεύστηκαν από μια “εικόνα και τρία ερωτήματα”. Γιατί γίνονται οι πόλεμοι; Γιατί ξεριζώνονται εκατομμύρια άνθρωποι από τις εστίες τους; Γιατί “να σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαΐ”; Να συμπληρώσουμε ότι εκτός από ποίηση τα παιδιά δημιούργησαν κολάζ και διάφορα σκίτσα, όπως και την δημιουργία ενός μικρού video.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων κ. Δημ. Ζαβιτσιάνος, ο οποίος έδωσε και τα αναμνηστικά στα παιδιά,  ενώ την εκδήλωση παρακολούθησαν ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ Δημ. Μαντζουράτος και ο εκπρόσωπος της ΕΕΔΥΕ στην Κεφαλονιά Γιάννης Κουρούκλης ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση με ομιλία.

Μια εκδήλωση πρότυπο θα’λεγα την οποία θα έπρεπε να παρακολουθήσουν περισσότεροι μαθητές και γονείς. Στο τέλος προβλήθηκε video  για το Πολυτεχνείο.

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr

Προηγούμενο άρθροΟ Περιφερειάρχης απαντά στην επιστολή του κατοίκου από την Παλική: Θα δούμε αν μπορούμε να βρούμε λύση για τους Πετανούς
Επόμενο άρθρο“Ξαναζεσταμένο φαγητό” σερβίρει το “Μέγαρο”-“Φούσκα” η επικοινωνιακή αντεπίθεση