Πριν αρκετές ημέρες και στα πλαίσια μιάς προσπάθειάς να συνεισφέρουν στην θετική διάθεση και να δημιουργήσουν μια μικρή πινακοθήκη η Ένωση Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών Ηλιούπολης  “Το “Εργαστήρι ” σε συνεργασία με τον Σύλλογο Απανταχού Καμιναράδων ” Προφήτης Ηλίας ” άρχισαν να διοργανώνουν έκθεση ζωγραφικής – αγιογραφίας  στα ΦΙΛ.

Μιά ιδέα της συντοπίτισσας μας κα Ανεζίνας Λιάτου, η οποία δεν αφορούσε απλώς μιά έκθεση στα ΦΙΛ αλλά δωρεά έργων στο Ίδρυμα, έτσι ώστε να ομορφύνουν οι τοίχοι ως ένα μικρό δείγμα ευγνωμοσύνης στους ηλικιωμένους, στους ανθρώπους μας που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο.

Έτσι λοιπόν αυτή η ιδέα βρήκε στήριξη στους προαναφερόμενους και χτες υλοποιήθηκε. Στιγμές μοναδικές γεμάτες συγκίνηση και προσφορά στο ανακαινισμένο Γηροκομείο της πόλης μας

Η εκδήλωση άνοιξε με σύντομους χαιρετισμούς από τους: Ανεζίνα Λιάτου, Στέλιο Μαρούλη, Ηλία Γαλιατσάτο, Γιώργο Κατσιβέλη Αντιδήμαρχο Παλλικής, Μαριολένη Νεοφύτου, Χριστίνα Τσαγκαράτου.

Τιμήθηκαν με αναμνηστικές πλακέτες για την προσφορά τους:

  • Αθηνά Αντωνάτου, η οποία επί 30 χρόνια παρείχε τις υπηρεσίες της στο Γηροκομείο Ληξουρίου με αφοσίωση, μεράκι και πολύ αγάπη. Μιά γυναίκα που συνεχίζει να είναι δίπλα στα ΦΙΛ. Μιά γυναίκα παράδειγμα προς μίμηση. Αναμνηστική πλακέτα για την προσφορά της πρόσφεραν οι διοργανωτές της έκθεσης (Ανεζίνα Λιάτου, Ηλίας Γαλιατσάτος και Στέλιος Μαρούλης)
  • Ανεζίνα Λιάτου, Ηλίας Γαλιατσάτος και Στέλιος Μαρούλης για την προσφορά αγάπης, για την δωρεά έργων στα ΦΙΛ από την Διευθύντρια του Ιδρύματος κα Τσαγκαράτου 
  • Επαίνοι σε όσους καλλιτέχνες πρόσφεραν πίνακα τους στα ΦΙΛ

Συγχαρητήρια για την όμορφη αυτή κίνηση.

Σημ: Να αναφέρουμε τέλος ότι η κα Ανεζίνα Λιάτου είναι εμπνεύστρια και δημιουργός της ομάδας που ομορφαίνει με καλλιτεχνικές παρεμβάσεις της τοίχους της πόλης του Ληξουρίου. Για την ομάδα αυτή η οποία, εδώ και έναν χρόνο είναι δίπλα στους ανθρώπους της πόλης και αποτελείται από απλούς ανθρώπους της πόλης και η οποία λέγεται “Καλλιτεχνική Ομάδα Δρόμου” θα μιλήσουμε άλλη φορά. 

Αριστέα Χαριτάτου

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr & www.lixouri.gr

               

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με νυν και πρώην Πρόεδρο της ΝΟΔΕ-Έτοιμη για την έδρα η Ν.Δ.
Επόμενο άρθροEξουδετέρωση 2 βλημάτων πυροβολικού του B΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στη Μούντα Κεφαλονιάς.