Μια παραλία με παραδεισένιο φυσικό περιβάλλον (pics)

Μόλις 1 χιλιόμετρο από το χωριό Ζόλα θα συναντήσεις μιά παραλία με παραδεισένιο φυσικό περιβάλλον. Πρόκειται για την παραλία Βούτη η οποία βρίσκεται ακριβώς κάτω από τα Ζόλα. Οδηγώντας από το χωριό προς την παραλία Αγίας Κυριακής, στην τρίτη στροφή που θα πάρεις θα συναντήσεις μιά πινακίδα που σε ενημερώνει για τον δρόμο που οδηγεί σε αυτόν τον μικρό παράδεισο. Κατηφορικός χωμάτινος δρόμος. Κι αν σας τρομάζει το “χωματινος” να σας ενημερώσουμε ότι ο ιδιοκτήτης του Beach Bar “Aladdin” έχει φροντίσει να είναι ομαλός ο δρόμος με αποτέλεσμα η οδήγηση μέχρι το πάρκινγκ του beach bar στην παραλία Βούτη να είναι ασφαλή.

Όσο για το πάρκινγκ είναι αρκετά μεγάλο για να φιλοξενήσει αρκετά ΙΧ.

Παρκάρουμε και αντικρύζουμε μια οργανωμένη παραλία. Με σετ ξαπλώστρας-ομπρέλας, με ντουζιέρα για να ξεπλυθείτε μετά το κολύμπι σας, με beach bar.

Το beach bar “Aladdin” σερβίρει τα πάντα, από αναψυκτικά και καφέδες έως εκπληκτικά μοχίτο. Και αν σε πιάσει η λιγούρα έχει και σνακ αλλά και νοστιμότατο φαγητό μιάς και λειτουργεί και ψησταριά. Λουκάνικα, σουβλάκια και φέτα πυλάρου. Νοστιμότατο μπιφτέκι αλλά με σαλάτα Ληξουρέικη.

Προφανώς γι’αυτό συναντήσαμε και αρκετούς Ληξουριώτες!

Κατεβαίνοντας τα λιγοστά σκαλιά που μας χωρίζουν από το beach bar έως την παραλία. Παραλία με άμμο και βοτσαλάκια. Τυρκουάζ καθαρά νερά, με βυθό που σε προκαλεί να τον εξερευνήσεις. Αλλά και βραχάκια που είναι κατάλληλα για βουτιές.

Το πρωϊ η θάλασσα ήταν γαλήνια και η εξερεύνηση του βυθού ήταν απολαυστική. Συνεχίζοντας το κολύμπι στο δυτικό άκρο της παραλίας υπήρχε και μιά δεύτερη παραλία μήκους περίπου 40 μέτρων, η οποία όμως δεν ήταν οργανωμένη.

15 Αυγούστου που όλες σχεδόν οι παραλίες ήταν φουλ στον κόσμο, σε εκείνες τις παραλίες που τέτοια μέρα δεν μπορείς να απολαύσεις το μπάνιο σου γιατί ο ένας πέφτει πάνω στον άλλον, αυτός ο απομονωμένος παράδεισος, η παραλία Βούτη ήταν η κατάλληλη επιλογή. Κι αν νομίζετε ότι δεν είχε κόσμο γελιέστε, απλά είχε και την άπλα που λείπει από άλλες παραλίες.

Πάρτε την μάσκα και τα βατραχοπέδιλα σας και απολαύστε τα πεντακάθαρα νερά.

Εμείς πάντως βουτήξαμε με την βιντεοκάμερα….

Σημ.:Ο Δήμος έχει παραμελήσει και αυτή την παραλία χωρίς να έχει εξασφαλίσει όχι μόνο ασφάλτινη πρόσβαση από τα Ζόλα έως την Βούτη, αλλά ούτε καν ρεύμα δεν έχει. Ευτυχώς που υπάρχουν και οι γεννήτριες για να κάνει ο κόσμος την δουλειά του. Διαφορετικά σήμερα θα μιλούσαμε για μιά παραλία που η μοναδική της πρόσβαση θα ήταν δια μέσω θαλάσσης και φυσικά δεν θα μιλούσαμε για οργανωμένη παραλία (σετ ξαπλώστρες-beach bar).

Αριστέα Χαριτάτου

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr & www.lixouri.gr