Το όλο θέμα ξεκίνησε από αυτή εδώ τη στήλη με τα σκοτάδια στον κήπο του Νάπιερ. Απάντησε το μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Γασπαρινάτος και ανταπάντησε ο δημοτικός σύμβουλος Διονύσης Μινέτος.

Και εδώ βγήκε η είδηση: Μία μεστή, ολοκληρωμένη και σοβαρή πρόταση του Διονύση Μινέτου για δημιουργία κοινού μετώπου απέναντι στο Μέγαρο.

Διαβάστε τι έγραψε ο Μινέτος: Εμείς φίλε Διονύση μείναμε στο Δημοτικό Συμβούλιο ως αντιπολίτευση 5 χρόνια. Δεν παραιτηθήκαμε, δεν αυτομολήσαμε, δεν φοβηθήκαμε να βρεθούμε απέναντι από το Λυκούδη και τον Παρίση.

Αντιμετωπίσαμε τα πυρά της Δημοτικής Αρχής πολεμώντας στα ίδια χαρακώματα με τις άλλες παρατάξεις, με το Σπύρο το Σαμούρη και τους υπόλοιπους που σήμερα πλαισιώνουν το συνδυασμό μας.

Η σύμπλευσή μας είναι προϊόν των κοινών μας αγώνων κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης και μαύρης πενταετίας και όχι κάποιας συνδιαλλαγής. Γιατί ο κόσμος βρήκε το Θεόφιλο Μιχαλάτο στα έδρανα της αντιπολίτευσης όποτε τον χρειάστηκε.

Όταν οι κάτοικοι των Δειλινάτων με επικεφαλής τον Τάσο Τζωρτζάτο κατέβηκαν για να διεκδικήσουν τα χρήματα των ανεμογεννητριών από τη Δημοτική Αρχή, ο Θεόφιλος ήταν εκεί και τους υποστήριξε.

Όταν οι κάτοικοι της Θηνιάς με επικεφαλής το Νίκο Καλογεράτο κατέβηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο για να διεκδικήσουν μειωμένα Δημοτικά Τέλη λόγω χωροθέτησης του ΧΥΤΑ στην περιοχή τους, ο Θεόφιλος ήταν πάλι εκεί, δίπλα τους. Όταν οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς των μαθητών της «Σχολικής Παραγκούπολης Αργοστολίου» ήλθαν στο Δημοτικό Συμβούλιο για να διεκδικήσουν ανθρώπινα σχολεία, ο Θεόφιλος ήταν παρόν, στο πλευρό τους.

Γι’ αυτό σήμερα υπάρχει αθρόα προσέλευση και συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του Θεόφιλου από όλες τις περιοχές και από όλους τους επαγγελματικούς χώρους.

Φίλε Διονύση, η παράταξη του Θεόφιλου Μιχαλάτου ήταν που όρθωσε αντίλογο και αντιστάθηκε όταν ο Διονύσης Λυκούδης μηδενίζοντας και ισοπεδώνοντας τα πάντα σαν οδοστρωτήρας δήλωνε αλαζονικά και ανερυθρίαστα από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου ότι όλοι οι προηγούμενοι Δήμαρχοι Αργοστολίου δεν είχαν ρίξει «ένα μυστρί τσιμέντο στο Αργοστόλι», ότι «έπιναν το φραπέ τους στον Πλατύ Γιαλό και λιάζονταν σαν μπακαλιάροι στις ξαπλώστρες χωρίς να πληρώνουν»!!!

Εμείς υπερασπιστήκαμε το έργο «Φόρτε» και είπαμε ότι μπορεί κάποιος να ασκήσει κριτική για παραλήψεις στους προηγούμενους Δημάρχους όλων των περιοχών αλλά δεν μπορεί να ισοπεδώνει και να μηδενίζει τα πάντα, γιατί έγιναν πράγματα.

Σε κάθε περίπτωση φίλε Διονύση, σε αυτή την εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας, εμείς θεωρούμε ότι το κορυφαίο διακύβευμα είναι πώς θα απαλλαγούμε από τη Δημοτική Αρχή Λυκούδη – Παρίση, κάτι που είναι απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας μας.

Κατά συνέπεια, προς τα εκεί έχουμε στρέψει το σύνολο των πυρών μας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν πρέπει να υπάρξουν «τραυματισμοί από φίλια πυρά». Δεν το θέλει η κοινωνία. Εμείς δεν θα το κάνουμε.

Είμαστε σίγουροι ότι βρισκόμαστε στα ίδια χαρακώματα με εσάς και ότι θα συνεργαστούμε ειλικρινά και με ομοψυχία, τόσο μεταξύ της Πρώτης και της Δεύτερης Κυριακής των Αυτοδιοικητικών Εκλογών όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο της «Απλής Αναλογική»

Πηγή: www.inkefalonia.gr