Μόσχος, Νικολάτος και Τροντής για τον νέο Δήμο Σάμης και τα προβλήματά του

Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του νεοσύστατου δήμου Σάμης φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα». Ο κος Βασίλης Μόσχος με την «Λαϊκή Συσπείρωση», ο κος Νικόλαος Νικολάτος με την «Δημοτική Συνείδηση» και ο κος Γιώργος Τροντής με την παράταξη «Ανοιχτοί Ορίζοντες».

Η κουβέντα ξεκίνησε με τοποθέτηση από τους υποψηφίους πάνω στην είδηση ότι ούτε και φέτος ο Μύρτος θα έχει γαλάζια σημαία αλλά ούτε και η Αντίσαμος (περιοχές του δήμου Σάμης) και με το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με θέμα την υγεία και τις δομές της στο νησί. Οι υποψήφιοι τοποθετήθηκαν επί των θεμάτων αναγνωρίζοντας την σοβαρότητα και των δύο θεμάτων. Αφενός το θέμα των παραλιών είναι πολύ σημαντικό λόγω του διαρκώς αυξανόμενου αριθμού των τουριστών που καταλαβαίνουν πως όταν μια παραλία δεν έχει γαλάζια σημαία, αυτό σημαίνει πως δεν διαθέτει ναυαγοσώστη και αφετέρου το θέμα της υγείας που είναι σημαντικότερο καθώς με την υποστελέχωση τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των κατοίκων.

Κατόπιν ξεκίνησε η συζήτηση σχετικά με τις εκλογές με τους  υποψηφίους να εκθέτουν τους λόγους για τους οποίους αποφάσισαν να ασχοληθούν με τα αυτοδιοικητικά. Όλοι συνηγόρησαν πως είναι υποχρέωση για κάποιον να ασχολείται όταν μάλιστα έχει τις δυνατότητες να βοηθήσει τον τόπο του.

Υπήρξε συζήτηση για τις εξορύξεις στο Ιόνιο, όπου εμφανίστηκαν αντίθετοι καθώς τα οφέλη θα είναι λιγότερα από τις βλάβες που ενδεχομένως να προξενήσουν. Έστρεψαν όμως την κουβέντα και στις ΑΠΕ (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και συγκεκριμένα για τις ανεμογεννήτριες), τονίζοντας ότι είναι καλό να υπάρχουν αυτές οι πηγές ενέργειας, με μέτρο όμως και χωρίς να καταστρέφεται το φυσικό κάλλος κάθε περιοχής και επιπρόσθετα, να υπάρξει σωστή διαχείριση των ανταποδοτικών. Σχετικά με το τελευταίο τόνισαν μάλιστα ότι αν εκλεγούν θα το κυνηγήσουν ώστε να δίνονται χρήματα στους ανθρώπους που τα δικαιούνται.

Τέλος, διατύπωσαν ακόμα μια φορά για ποιον λόγο πρέπει κάποιος να  ψηφίσει τους ίδιους προσωπικά αλλά και την παράταξη που εκπροσωπούν.

Αναδημοσίευση από www.965.gr