Σε μια έκτακτη εκπομπή την Κυριακή 19 Μαΐου, στο στούντιο του Cosmos 96,5 φιλοξενήθηκαν εκπρόσωποι τριών διαφορετικών παρατάξεων.

Οι κύριοι Αριστοτέλης Μπατιστάτος από την παράταξη «Επόμενη Μέρα», ο Τάσος Παπαθεοδωρόπουλος από την παράταξη «Κεφαλονιά: Νησί για όλους» και ο Σταύρος   Σπαθής από την «Δημοτική Συμπολιτεία». Οι τρεις καλεσμένοι εκτός από τις απόψεις τους που παρέθεσαν είχαν και έναν πολύ ωραίο διάλογο μεταξύ τους.

Ξεκίνησαν επισημαίνοντας τους λόγους που κατεβαίνουν στην πολιτική σκηνή. Πρώτος ο κος Μπατιστάτος ανέφερε πως  κατεβαίνει στις εκλογές καθώς έχει πολλά να δώσει και λατρεύει τον τόπο του. Σχετικά με τον επικεφαλής της παράταξης ανέφερε πως είναι ένας ικανότατος άνθρωπος, έχει δώσει δείγματα γραφής και έχουν το ίδιο αξιακό φορτίο.

Ο κος Παπαθεοδωρόπουλος έκανε μια μικρή αναδρομή σχετικά με το πώς μια κίνηση μετετράπη σε παράταξη, τονίζοντας όμως πως από όλους υπήρχε ένας κοινός στόχος: Να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης στο νησί. Στο ψηφοδέλτιο και γενικότερα στην παράταξη υπάρχουν νέοι άνθρωποι με νέες σκέψεις που θα δώσουν νέα πνοή. «Η πολιτική δεν με άφησε αδιάφορο και αποφάσισα να κατέβω στις εκλογές, άλλωστε πολιτική είναι οτιδήποτε κάνουμε κάθε μέρα».

Ο κος Σπαθής τόνισε την αγάπη του για τον τόπο και το γεγονός ότι μπορεί να προσφέρει πολλά πράγματα, όπως άλλωστε έχει κάνει όσες φορές έχει βρεθεί σε καίριες θέσεις. «Όλη η αδράνεια της παρούσας δημοτικής αρχής μου έδωσε περαιτέρω ώθηση να κατέβω στις εκλογές».

Η κουβέντα συνεχίστηκε με τα προγράμματα των παρατάξεων όπου ο κος Μπατιστάτος επισήμανε ότι υπάρχουν και έχουν ειπωθεί πολλά πράγματα σχετικά με το πρόγραμμα της παράταξης. Αρχικά μίλησε για το υπόγειο πάρκινγκ και για κυκλοφοριακή μελέτη που έπρεπε να γίνει και θα γίνει. Ανέφερε επίσης τους βιολογικούς σε διάφορα μέρη της Κεφαλονιάς, το Λιμάνι του Πόρου και πολλά άλλα σημεία του Δήμου τα οποία πρέπει να εκσυγχρονιστούν και να καλλωπιστούν.

Ο κος Παπαθεοδωρόπουλος, μίλησε για τις πολλές καινοτόμες ιδέες που έχει το πρόγραμμα της παράταξης όπως το smart city που είναι από τα πρώτα πράγματα που θα υλοποιηθούν καθώς θα βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό πολλές από τις υπηρεσίες του δήμου αλλά θα βοηθήσει και στην καθημερινότητα με την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών.

Ο τρίτος καλεσμένος, ο κος Σπαθής  ανέφερε ότι τα προγράμματα όλων είναι παρόμοια και αυτό προέρχεται από την αδράνεια της υπάρχουσας δημοτικής αρχή. Θέματα όπως το χωροταξικό, τα σκουπίδια, οι βιολογικοί κ.α.

Οι καλεσμένοι συμφώνησαν σε αρκετά μεταξύ τους, όμως ο καθένας εξέθεσε τους δικούς του λόγους που πρέπει να ψηφιστεί ο ίδιος και η παράταξή του.

Προηγούμενο άρθροΓια να δούμε αν θα ευδοκιμήσει και αυτό το project….
Επόμενο άρθροΤΑ 7 ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ ΜΑΣ … «ΜΑΡΑΝΑΝΕ»