«Μπιγκ Μπανγκ στον Αγκώνα»

Κι όμως όταν οι άνθρωποι συνεργάζονται και προσπαθούν σχεδόν πάντα το αποτέλεσμα αποζημιώνει τους κόπους τους. Ένας πιο πολλά κάποιος λιγότερα, δεν έχει σημασία , ότι μπορεί , όπως μπορεί ο καθένας, αρκεί να πηγαίνουν αντάμα, πλάι πλάι, χέρι χέρι  όλοι παρέα, για ένα κοινό σκοπό. Μοιάζει δύσκολο. Είναι δύσκολο. Μα αξίζει τον κόπο να δοκιμάσουμε. Ακόμη κι αν αποτύχουμε στον τελικό στόχο  θα έχουμε ήδη κάνει ένα βήμα προόδου κι ευημερίας. Το βήμα της συμπόρευσης.

Συχνά «το δικό μου» κυριαρχεί στο «δικό μας» και κάποιες φορές το παραμερίζει τελείως ή   το καταστρέφει. Τις λίγες φορές που αυτά γίνονται ένα, η έκρηξη της ενέργειας και της δημιουργίας είναι εκπληκτική. ‎
Ένα μικρό Μπιγκ Μπανγκ έχει γίνει κάπως έτσι τα τελευταία χρόνια στο χωριό του Αγκώνα, που μεστώνει εξελίσσεται ομορφαίνει μέρα με την μέρα. Πρόσφατα γεννήθηκε ή μάλλον αναγεννήθηκε η περιοχή του Πλατάνου. Με το μαγικό ραβδί του Πολιτιστικού μας Συλλόγου ,της Τοπικής Κοινότητας και μια ικανή ώθηση από τον Δήμο και να σου το θαύμα.
Πλάκες, τσιμέντο, πλέγματα καλύφθηκαν από τον Σύλλογο ενώ η Τοπική Κοινότητα και ο Δήμος επιλήφθηκε των εργασιών, αλε κάγκελα και παγκάκια! ένα λιθαράκι ο καθένας και ιδού το μεγαλείο!
Ενώ  το   «Μπιγκ Μπανγκ  -η μεγάλη έκρηξη» παραμένει απλώς θεωρία που συχνά πυκνά τίθεται υπό αμφισβήτηση, η ζωντανή απόδειξη της είναι η  τελική  ένωση και η  έκρηξη της δημιουργίας, που προέκυψε με την από κοινού δράση  των Προέδρων της Τοπικής Κοινότητας Αγκώνα κου Σπύρου Τουμασάτου και  του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγκώνα Παρίση Κουλουμπή , μαζί με όλα τα ενεργά μέλη του συλλόγου του χωριού, με αγάπη ομόνοια και μεράκι.
Για του λόγου το αληθές να και τα πειστήρια , (οι Φώτος δια χειρός Κατερίνας Φωκά)
Σαμόλη Ε.

Αναδημοσίευση από https://samikefalonias.wordpress.com